Лудогорец поваля рекорди срещу Верея

Лудогорец поваля рекорди срещу Верея

Novsport

26-04-2018, 09:40

Лудогорец отново показа, че конкуренцията не може да издържи на темпото на доминатора и на „орлите" им остана единствено да чупят абсолютните рекорди в елита.

При победа над Верея утре разградчани ще запишат 27-ия си успех в първенството и така ще изравнят рекорда на Левски от сезон 2001/02. Тогава също имаше плейофи в първенството с първа и втора седмица.

Дори и да не успеят да вземат очакван успех в Стара Загора, „орлите" ще имат още четири опита да прелетят над абсолютния рекорд и да бъдат еднолично първи. 26 победи има и силният тим на Левски, предвождан от Желязков и Гочето, през сезон 1994/95.

Разградчани пишат история и с друго фамозно постижение.

До момента Лудогорец е с 13 победи, едно равенство и една загуба като гост, което е най-силното представяне в историята на футбола ни. Това означава, че тимът на Кирил Домусчиев е спечелил 88,8% от възможните точки!

През сезон 2002/03, воденият от Стойчо Младенов отбор на ЦСКА записа 9 победи, 3 ремита и едно поражение. Това обаче представлява 76,8% от възможния актив.

Левски на Мъри Стоилов финишира с 9 триумфа, 5 равенства и една загуба през 2006/07. В проценти това е 71,4, пише „Меридиан мач”.

Разбира се, до края на шампионата Лудогорец има още 3 гостувания и може да снижи процента на успеваемост.

Източник: Novsport

Последни новини