Лудогорец с важна крачка към Осмата, надви Ботев (Пд) с 3:0

Лудогорец с важна крачка към Осмата, надви Ботев (Пд) с 3:0

Novsport

20-04-2019, 21:55

Лудогорец спечели без и Ботев (Пловдив) играят при 3:0 в мач от от 4-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Първото попадение реализира Драгош Григоре в 37-ата минута от дузпа. Другите две бяха дело на влезлият като резерва Якуб Шверчок (45, 88).

Така шампионите увеличиха аванса си пред втория ЦСКА на пет точки и на 11 пред третия Левски. Както е известно по-рано днес вечното дерби завърши без победител - 0:0.

Треньорът на "канарчетата" Николай Киров беше направил куп промени в състава заради предстоящия реванш с ЦСКА за Купата на България. Антонио Вутов остана извън групата, за да бъде запазен за ответния мач с "армейците". На пейката останаха капитана Лъчезар Балтанов, Кристиан Димитров и Еберт Кардосо, който виси с 4 жълти картона. Той обаче трябваше да влезе принудително на мястото на Перейра след почивката.

От състава на домакините пък липсваше единствено наказания Козмин Моци.

Домакините започнаха по-активно и още в 4-ата минута стигнаха до голово положение. Костадин Ничев не успя да изчисти добре след изпълнение на ъглов и удар и топката попадна в Сисиньо. Бразилецът стреля моментално, но Даниел Кайзер спаси. Малко след това Клаудиу Кешеру стреля с глава покрай вратата след центриране на Адриан Попа.

В 22-ата минута треньорът на шампионите Стойчо Стоев трябваше да извърши принудителна смяна. Кешеру получи контузия в главата и вместо него в игра се появи Якуб Шверчок.

Удар на Шверчок в 29-ата минута мина встрани от вратата, а осем след това реферът отсъди дузпа в полза на домакините за нарушение на Даниел Кайзер срещу Марселиньо. Драгош Григоле застана зад топката и не сбърка - 1:0.

В 42-ата минута Костадин Ничев овладя топката след изпълнение на корнер пред вратата на Лудогорец и опита да стреля с гръб към вратата на Пламен Илиев, но не уцели.

Секунди преди края на първата част шампионите увеличиха преднината си на 2:0. Якуб Шверчок преодоля Костадин Ничев, а след това и вратаря Даниел Кайзер, за да вкара на празна врата!

След почивката Ботев започна по-добре в сравнение с първото полувреме, но първата сериозна опасност отново беше пред вратата на гостите. В 55-ата минута само отличната намеса на Джонатан Перейра предотврати трети гол във вратата на Кайзер. Защитникът спря атака на Шверчок, който в противен случай щеше да нахлуе в наказателното поле сам срещу вратаря.

Следващите двайсетина минути в Разград цареше тотална скука. Отстрани изглеждаше сякаш двата отбора не си дават много зор и са доволни от резултата.

Четвърт час преди края зрителите на стадиона се посъбудиха. Якуб Шверчок пропусна да вкара трети гол. Той стреля над вратата след подаване на Адриан Попа отдясно.

В 88-ата минута Якуб Шверчок вкара втория си гол в мача. Полякът прати топката в мрежата след асистенция на Марсенлиньо и удар по диагонала - 3:0.

Източник: Novsport

Последни новини