Лудогорец се разделя с бразилец през лятото

Лудогорец се разделя с бразилец през лятото

Novsport

13-03-2020, 10:07

Пътищата на Лудогорец и Ренан ще се разделят през лятото.

Причината е, че бразилският страж вече трудно намира място в групата.

По време на зимната пауза той не бе картотекиран в УЕФА за 1/16-финалите срещу Интер от Лига Европа.

Вместо него спортно-техническият щаб се довери на възстановилия се след близо тригодишно лечение на травма Владислав Стоянов и на национала Пламен Илиев.

Последният бе под рамката в двата двубоя с "нерадзурите" (0:2 и 1:2). През пролетния полусезон Илиев пази още срещу Ботев (Враца) при победата с 6:0 и при равенството срещу Етър (1:1).

На вратата в четвъртфинала за Купата на България срещу Левски, загубен с 5:6 след изпълнение на дузпи, застана Владислав Стоянов.

Той игра и срещу Дунав (5:1). Едва в мача с русенци през уикенда пък Ренан за първи път попадна сред 18-те за двубоя.

През настоящата кампания бразилецът има само 6 срещи в елита. Той бе веднъж под рамката и за Купата на България, а в евротурнирите изигра общо 3 мача.

За сравнение, през миналия сезон имаше 10 двубоя само на континенталната сцена, а в първенството и купата още 21.

Ренан имаше проблеми с клуба през миналата зима. Тогава той отказа да удължи контракта си, който изтичаше в края на 2019 година. Временно бразилецът бе "замразен".

През лятото обаче той преподписа с разградчани. Тогава в португалските медии се твърдеше, че усилен интерес към него проявява местният гранд Бенфика. До сделка между двата клуба обаче така и не се стигна.

Със сигурност през лятото с Лудогорец се разделя Джоди Лукоки. Фланговият нападател е с изтичащ договор.

Той на няколко пъти отказа да го поднови, а през зимата негов трансфер не се осъществи. Затова и Лукоки ще напусне като свободен агент.

Той бе изваден от първия тим, но през пролетта записа един мач за дублиращия отбор във Втора лига. Засега няма изгледи да бъде върнат обратно в тима.

Източник: Novsport

Последни новини