Лудогорец търси новия Марселиньо

Лудогорец търси новия Марселиньо

Novsport

10-11-2018, 11:11

Лудогорец търси новия Марселиньо, който да вдъхне живот в играта на тима. Шампионите отпадат от Лига Европа след безлично нулево равенство с кипърския АЕК и това означава начало на промени в Разград, категорични са източници на „България днес" от клуба.

Марселиньо е безценен, но прекалената зависимост на отбора от бразилския магьосник започва да се усеща и ръководството е наясно, че трябва да вземе мерки, разкриват запознати със ситуацията на „Лудогорец Арена". Освен това халфът вече е на 34 години. 

Според информацията намирането на качествен полузащитник ще бъде цел №1 на бъдещия спортен директор. Дълги години тази длъжност се заемаше от Методи Томанов, но той беше освободен. 

Самият Марселиньо е силно разочарован от неуспеха в Лига Европа. Бразилецът е категоричен, че това е най-лошият момент за клуба в евротурнирите.

„Проблемът не е само в липсата на късмет - признава плеймейкърът. - Аз имах една ситуация и ако я бях вкарал, можеше и да победим. Може би ни липсва концентрация, но не е късмет... Трябва да сме агресивни на терена и да бележим голове. Това ни липсваше и в двата мача срещу АЕК и затова не победихме.

Срещу Байер (Леверкузен) направихме силно първо полувреме. При 2:0 не успяхме да задържим топката и да успокоим играта. Второто полувреме бяхме много зле срещу Цюрих не можахме да победим, а накрая те вкараха гол. Мечтаехме да се класираме напред в Европа, но сега трябва да мислим за българското първенство."

Всичко това означава, че временният наставник на тима Антони Здравков най-вероятно няма да остане не поста си. Разочароващото равенство с АЕК е поредна причина да се търси нов треньор.

Източник: Novsport

Последни новини