Лудогорец ще брани достойнството си в последния мач от Лига Европа

Лудогорец ще брани достойнството си в последния мач от Лига Европа

Novsport

13-12-2018, 08:10

 Днес в 22:00 часа Лудогорец ще изиграе последния си мач в Лига Европа за този сезон. “Орлите” приемат Цюрих в Разград в сблъсък от група “А”. Българският шампион вече няма шансове за продължаване напред и ще играе само за престиж. Възпитаниците на Антони Здравков обаче ще направят всичко по силите си да запишат първата си победа и да се сбогуват с турнира с достойнство. Освен това евентуален успех ще добави нови точки към коефициента на “зелените” и прилична сума в касата на клуба.

Този сезон в Европа не бе най-успешният за Лудогорец. “Орлите” успяха да стигнат до групите на втория по сила турнир на УЕФА и имаха сериозни амбиции за продъжлаване и още напред. Те обаче съумяха да запишат само три равенства и две загуби на сметката си и така безславно приключиха с надеждите за по-сериозен подвиг. Разградчани не успяха да покажат играта от предишните си участия в евротурнирите и вместо израстване има видим спад в развитието на отбора. Истината е, че в някои от мачовете “зелените” нямаха и късмет. В двете си ремита те първи повеждаха, но те така и не успяваха да удържат победата.

Сега предстои нов опит за победа. Разградчани искат да зарадват своите фенове. Още повече, че Цюрих вече си осигури продължаване напред и мачът не е чак толкова важен за швейцарците. Те все пак няма да се дадат лесно, защото все още имат шанс за първото място в групата.

Домакините не могат да използват Козмин Моци в този мач, тъй като румънецът е наказан. Иначе едва ли ще видим някакви сериозни размествания в стартовата единайсеторка. Ренан ще бъде на вратата, а Сисиньо, Терзиев, Недялков и Натанаел ще са карето в защита. Дяков и Горалски ще действат като опорни полузащитници, а Марселиньо ще е пред тях в ролята на плеймейкър. Лукоки и Вандерсон ще бъдат на двете крила, а Кешерю ще е на върха на атаката.

Цюрих пристига без никакви проблеми около състава си. Треньорът Людовик Манин се очаква да заложи на Ванинс под рамката и Максьо, Бангура, Мирлинд Крециу и Кололи в защита. Палсон, Хеколан Крециу и Винтер ще са тримата в средата на терена, а Маркезано, Одей и Хелифи ще действат в атака.

Лига Европа, група “А”, 6 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЦЮРИХ

Вероятни състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Терзиев, Недялков, Натанаел, Дяков, Горалски, Марселиньо,  Вандерсон, Лукоки, Кешерю

ЦЮРИХ: Ванинс, Максьо, Бангура, М. Крециу, Кололи, Палсон, Х. Крециу, Винтер, Маркезио, Хелифи, Одей

Източник: Novsport

Последни новини