Лудогорец ще си връща самочувствието срещу Славия

Лудогорец ще си връща самочувствието срещу Славия

Novsport

18-02-2018, 08:07

Лудогорец приема днес Славия с амбицията да се върне на първото място в шампионата, както и да се съвземе след тежката загуба у дома от Милан с 0:3 в първи 1/16-финал за Лига Европа.

В действията на орлите определено имаше доста слабости, които се очаква старши треньорът Димитър Димитров-Херо да коригира днес. Почти сигурно наставникът на Лудогорец ще остави на пейката двама от лидерите на отбора - Козмин Моци и Марселиньо.

Румънският защитник направи безумна дузпа срещу Милан, а отделно е и с наднормено тегло, което така и не може да свали цяла зима. Именно показателите му и слабата форма са накарали Херо да заложи на Форстър за днешния мач със Славия, вместо на Моци.

Марселиньо пък бе сред най-слабите в мача с росонерите. Той лекуваше контузия през зимата и това се е отразило негативно на психиката му. Димитров има сериозно колебание и за върха на атаката.

В четвъртък срещу италианския гранд титуляр започна новото попълнение Швиерчок. Полякът обаче разочарова и не е изключено вместо него да видим доказания голмайстор Клаудиу Кешеру. Румънският национал все още не е подписал нов договор и едва ли ще го стори, така че през лятото се очаква да си тръгне като свободен агент. Сега обаче Кешеру е нужен на тима и се очаква Херо да го реабилитира.

Наказан е левият бек Натанаел, който пропусна и мача с Милан заради санкция. Отново неговото място ще бъде заето от Лукас Саша, който се справи със задачата си в четвъртък. Възможна е промяна и в средата на терена - вместо Дяков да излезе Горалски. Вандерсон също е опция за 11-те. 

Лудогорец е в серия от шест поредни победи над Славия, в които вкара цели 18 гола. Последните загубени точки на разградчани срещу белите са у дома - 1:1 на 28 август 2015-а. 

В същото време наставникът на Славия Златомир Загорчич има да решава сериозни кадрови проблеми за визитата на Лудогорец.

За двубоя в Разград отпадат наказаните заради натрупани жълти картони Галин Иванов и Иван Минчев, а юношата на белите Пламен Петров беше включен в състава.

Причината е, че с контузия още от есента е Георги Йомов, a Янис Карабельов се е разболял и не пътува с отбора.

В групата попадна и нападателят Милчо Ангелов. Славия най-после успя да подпише и да картотекира доскорошния футболист на ЦСКА. Ангелов обаче почти сигурно ще остане на пейката за сметка на голмайстора от есента Ивайло Димитров.

Източник: Novsport

Последни новини