Лудогорец ще трупа преднина на върха срещу удобен съперник

Лудогорец ще трупа преднина на върха срещу удобен съперник

Novsport

14-09-2019, 08:15

 Днес в 20:00 часа Лудогорец посреща Етър в среща от 9-ия кръг на efbet Лига. Разградчани ще искат да запишат нова победа на сметката си, с която да натрупат по-сериозна преднина пред преследвачите си. "Орлите" си върнаха първото място във временното класиране и ще искат да го задържат възможно най-дълго.

В същото време Етър показваше добри игри от началото на сезона, но доскоро резултатите липсваха. Едва миналия кръг "Болярите" записаха първата си победа за кампанията с 2:1 срещу Берое. Това със сигурност ще повлияе положително на настроението в съблекалнята. Великотърновци не идват като обречени за днешното гостуване в Разград и са способни сериозно да объркат сметките на домакините, ако бъдат подценени.

Статистиката обаче не е на страната на гостите. Това ще е едва 7-ият сблъсък между тези два отбора в елита. До момента Лудогорец е спечелил всичките шест предишни двубоя. Така изглежда, че "Орлите" не би трябвало да имат сериозни проблеми днес, но понякога статистиката може да бъде заблуждаваща.

В Лудогорец пък със сигурност ще имат и едно наум за предстоящия първи двубой в групите на Лига Еворпа. Следващия четвъртък "Орлите" приемат ЦСКА (Москва) и ще трябва да запазят достатъчно сили за сблъсъка с руския гранд. Това ще постави треньора Станислав Генчев в деликатна ситуация как да балансира между местното първенство и Европа. Тази ситуация обаче не е нова за разградчани и те са показвали, че имат достатъчно дълбок състав, за да играят на ниво на всички фронтове.

Домакините не могат да се оплачат от кадрови проблемис контузени или наказани преди мача. Очаква се Станислав Генчев да заложи на Ренан на вратата, а пред него в защита ще действат Икоко, Моци,  Терзиев и Манолев. Баджи и Дяков ще са опорните полузащитници, а Лукоки и Чибота ще започнат на двете крила. Шверчок ще води атаката, а зад гърба му ще бъде Битон.

В Етър имат някои проблеми преди мача днес. В лазарета са доста важни играчи като Боджадж, Ковачев и Колев. Най-вероятно Росен Кирилов ще пусне в игра Христо Иванов на вратата и карето Илиев, Иван Иванов, Дюлгеров и Стоянов в отбрана. Станоев ще е дефанзивен халф, а Руменов и Ангелов ще действат пред него в центъра на терена. Младенов и Гади ще дейтват по двете крила, а атаката ще води Димитров.

Източник: Novsport

Последни новини