Лудогорец ще търси себе си срещу Ботев Враца

Лудогорец ще търси себе си срещу Ботев Враца

Novsport

07-10-2018, 08:45

Лудогорец излиза днес от 16:45 часа срещу Ботев Враца на стадион "Огоста" в Монтана.

Преди време подобни двубои сякаш бяха досадни за разградчани, за които през есента най-важно бе представянето в евротурнирите. Сегашният случай обаче е доста по-различен.

В четвъртък орлите бяха приземени болезнено в Швейцария - 0:1 от Цюрих, което бе втората им загуба в досегашните им две срещи от група А на Лига Европа.

Срещу този тим българският шампион така и не създаде голово положение и буквално не приличаше на себе си. Затова и днешният сблъсък с новака в Първа лига ще бъде по-различен за Лудогорец.

В него орлите трябва да пробват да възвърнат поразклатеното си самочувствие. Защото в доста двубои през сезона нещата не се развиваха така, както се иска на треньора Пауло Аутуори. А тимът му със сигурност не изглежда като страшилището от миналите кампании.

Лудогорец сякаш се нуждае от разтърсване. Трите точки от този двубой са важни, за да не се стигне до криза. В последните 4 двубоя в Първа лига орлите постигнаха успехи и успяха да се изкачат на място в елита. Играта обаче не е на нивото, на която бе в миналото.

Приказките за заздравена защита пък не вървят, тъй като в предишните си 7 срещи във всички турнири разградчани неизменно допускат попадение в мрежата си.

Аутуори със сигурност ще направи промени в състава. Наказан за сблъсъка с врачани е Козмин Моци. Вместо него шанс за изява се очаква да получи Георги Терзиев. Вариант за поста е и Рафаел Форстър. Заявка за титулярно място в средата на терена даде новото попълнение Мей Махлангу. Срещу Цюрих Вандерсон бе незабележим и почти сигурно ще седне на пейката за сметка на Димо Бакалов.

Очаква се дебют в Първа лига да направи Брандао. Централният нападател започна в стартовия състав в Швейцария, тъй като Клаудиу Кешеру бе повален от вирус. Румънецът почти сигурно ще остане на пейката.

Източник: Novsport

Последни новини
Арда - ЦСКА 0:0

Арда - ЦСКА 0:0

21-04-2024, 08:29