Любо Пенев: Ще играем по различен начин срещу Черно море, във Варна винаги е интересно (ВИДЕО)

Любо Пенев: Ще играем по различен начин срещу Черно море, във Варна винаги е интересно (ВИДЕО)

Novsport

15-02-2019, 12:46

„Ще играем по различен начин срещу Черно море, с друга тактическа подредба.“

Това разкри Любослав Пенев преди третия си официален дебют начело на ЦСКА. Той ще е в събота от 15:00 часа на стадион "Тича" във Варна срещу Черно море.

"Не се играе лесно във Варна. Черно море е сериозен отбор, подреден, с добър треньор. Един корав тим и за мен поне във Варна мачовете винаги са интересни. За нас е много важно да стартираме добре новия полусезон", посочи Пенев, който пое "червените" преди седмица, наследявайки на поста Нестор Ел Маестро. 

"Времето в никакъв случай не бе достатъчно. Това трябва да е ясно на всички. Един отбор от 20 или 23-ма футболисти не се подготвя за 3-4 сериозни тренировки. Трябва много време, но това ще го направим в движение. Направихме някои корекции, утре ще се видят, но ще продължим. Пътуваме с група от 20 футболисти за мача. Състоянието на Жеферсон се подобрява, а (Божидар) Чорбаджийски вече тренира с нас. Все още се запознавам с много неща, една седмица не е достатъчна, но генерално съм доволен от това, което виждам. Отборът изглежда свеж, което е много важно. Убеден съм, че физическата подготовка е на ниво", допълни той, а после бе помолен да коментира очакванията си за зимната селекция на ЦСКА.

"Очаквам трансфери и имам информация, но не искам да избързвам. Нека да е нещо сигурно и тогава ще мога да кажа повече. Един отбор, когато попадне на добър футболист, за която и да е позиция, е добре. Защото тогава идва силен състезател и повишава конкуренцията. За мен това е много важно. Разбира се, има и конкретни постове, на които бихме пожелали да се подсилим до края на месеца. Стойчо Атанасов остава на десния бек, върнахме си сега и едно младо момче, което идва от Втора лига, така че имаме двама футболисти на тази позиция. Разполагаме с добър баланс, все пак аз работих с 20 полеви и трима вратари през тази седмица, но можем още да го подобрим."

Източник: Novsport

Последни новини