Людмил Киров: Трябва ни собственик, не бива само да се молим за пари

Людмил Киров: Трябва ни собственик, не бива само да се молим за пари

Novsport

31-10-2019, 10:32

Треньорът на Дунав Людмил Киров сподели очакванията си за днешния двубой срещу Левски пред "Тема спорт" преди днешното гостуване на русенци на "Герена". Той говори и за несигурното финансово състояние на Дунав в последните седмици.

"Всеки един отбор, който гостува на стадион "Георги Аспарухов", го чака тежък мач. Такъв предстои и за нас. В последните двубои показахме добро лице и мога да кажа, че и на Левски няма да им е лесно срещу Дунав. Ще ги затрудним.

Надявам се и в ситуациите, които създадем, да отбележим попадение. Определено ни предстои труден мач срещу отбор, който в момента се намира във форма, но футбол е и всичко може да се случи", заяви Киров.

Треньорът говори и за несигурното финансово състояние на Дунав, което в последните седмици отклонява вниманието от чисто футболното представяне на отбора. 

"Не знам как да коментирам... Трудно е много. В такава ситуация до момента не бях изпадал. В момента аз и моят екип се стараем, така да се каже, да вдигаме футболистите. Надяваме се до десетина дни всичко да се реши и което има да се случва, да стане факт.

Дано ни помогнат, защото Дунав, както казах по-рано, се намира в подем. Имаме 13 точки и съм убеден, че до края на полусезона ще натрупаме още, което ще е добре както за отбора, така и за града, и за футболната общественост. Това, което се прави, за мен не е правилно", добави още той.

"Надявам се на всичко. Аз съм треньор на футболен отбор и политиката ми е на задна страна. Гледам да организирам и концентрирам отбора изцяло върху футболната тематика. Не разбирам от политика, но се надявам, че и Общината може да помогне с каквото и да е.

Дунав е тим от Първа лига и е необходим едноличен собственик, който да милее за клуба. А не както сега да чакаме от някого да вземем пари и да се молим за тях. Не трябва да бъде така. Повтарям се, но това е Първа професионална лига", каза треньорът на Дунав.

Източник: Novsport

Последни новини