Макенджиев: Не е нормално Черно море да играе във втората осмица

Макенджиев: Не е нормално Черно море да играе във втората осмица

Novsport

11-01-2018, 15:39

Първото попълнение от зимната селекция на Черно море Благой Макенджиев даде дебютното си интервю като футболист на “моряците”. Вратарят обясни как се е стигнало до трансфера на “Тича” и къде подхожда на варненци да играят след края на редовния сезон.

“Веднага след последния мач в Първа лига разтрогнах договора си с Пирин. Бях решил, че ще търся промяна, защото, не е тайна, че ситуацията в Благоевград беше тежка. Исках да изиграя всички мачове, ако мога да помогна на отбора и след края на шампионатите двубои си тръгнах. Веднага дойде оферта от Черно море, която беше такава, че не подлежеше на отказ от моя страна”, каза Макенджиев.

“В последните години варненският тим е един от факторите в родното първенство. Взеха Купата и Суперкупата на България през 2015 година, играха евротурнири… Отбор с традиции в страната, с добра организация и винаги с високи цели. Моите цели също не са малки и това ме накара да дойда тук.”

Относно младите вратари, които завари след идването си в Черно море, Макенджиев сподели:

„Много добри млади състезатели, може би едни от най-добрите в България за възрастта си. Надявам се да им бъда полезен и да им помогна да се развиват. Ще съм много доволен. Винаги съм бил амбициран, независимо в кой отбор съм бил, да играя добре и ако мога един ден да изляза в чужбина. Ако съм здрав и ако показвам добри игри…”, каза стражът и сподели, че любимият му вратар е Буфон и винаги е искал да подражава на него.

“Това е футболистът, който е държал най-високо ниво в продължение на 20 години. Достоен е за подражания за всеки играч, не само за вратарите.”

Относно шансовете на тима да се класира за Топ 6, вратарят сподели:

“Не е нормално Черно море да играе във втората осмица и да атакува евроучастие от долната половина на таблицата. В отбора има доста добри футболисти, които не заслужават да играят извън шестицата и да се надяват на бараж. Както и аз, така и всеки футболист в Черно море иска да играе срещу силните отбори – ЦСКА, Левски и Лудогорец. Това са мачовете на истината. Относно първата шестица и дали са добри или лоши нашите шансове, бих казал – важното е да ги има. Докато ги има, ние ще ги преследваме”, завърши 29-годишният вратар на Черно море.

Източник: Novsport

Последни новини