Марибор изигра "Опълченците на Шипка" и удържа 0:0 в Разград

Марибор изигра

Novsport

22-08-2019, 22:20

Лудогорец е домакин на словенския шампион Марибор в първия мач между двата тима от плейофите на Лига Европа.

Мачът в Разград стартира в 20:30 часа, а съперникът е добре познат — спря Левски преди 3 години, така че играчите на Стойчо Стоев ще трябва да се потрудят, за да влязат за шести път в групи на евротурнири.

Ако „орлите“ сторят това, те ще приберат сериозни пари - 2 920 000 млн. евро, или около 6 000 000 лева, и то без евентуални последващи приходи - при победи и ремита в същинската фаза на Лига Европа (570 000 евро за успех и 190 000 евро за реми), както и продажба на билети.

Да, тези почти 3 млн. евро не са 15-те милиона, които Лудогорец искаше да вземе, класирайки се в групите на Шампионската лига, но все пак са отличен приход. А пък и престижът си е голям.

През това лято в Разград развързаха сериозно кесията и взеха футболисти за над 4 млн. евро - Мавис Чибота, Дан Битон, Жордан Икоко, Жоржиньо и Стефан Баджи. А тази инвестиция може да се компенсира само и единствено с участие в групите на Лига Европа.

До момента Лудогорец е прибрал точно 1 380 000 евро от участието си в турнирите.

Колкото до стойността на играчите, е важно да се знае, че Марибор, макар и сериозен евробоец, струва около 3 пъти по-малко от Лудогорец.

Според „Трансфермаркт“ „лилавите“ са оценени на малко над 14 млн. евро, докато родният първенец струва около 48 млн. евро.

Най-скъп в състава на Дарко Миланич е Лука Захович, син на легендата Златко Захович. Той е оценен на 1,5 млн. евро. Веднага след него е контузеният Амир Дервишевич — 1,3 млн. евро.

По милион евро струват Дино Хотич и вратарят Кенан Пирич. Номер 1 в Лудогорец е Сисиньо - 3,5 млн. евро. Той е следван от Клаудиу Кешеру - 3,25 млн. евро, както и от Яцек Гуралски - 3 млн. евро, пише „Меридиан мач“.

УЕФА назначи датски арбитър за първия плейофен сблъсък между шампионите на България и Словения. Става дума за рефера Якоб Келет, който е на 39 години. Негови помощници са сънародниците му Ларс Хумелгаард и Хайне Сьоренсен.

Двубоят Лудогорец – Марибор е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи посредством чат-коментар на всички интересни моменти, докато нашите посетители могат да го гледат на живо ТУК и ТУК.

- ЛИНК 1

- ЛИНК 2

- ЛИНК 3

- ЛИНК 4

- ЛИНК 5

Още линкове тук...

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 30. Моци (к), 90. Форстър, 25. Баджи, 8. Битон, 12. Анисе, 17. Жоржиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешеру;

Треньор: Стойчо Стоев;

МАРИБОР: 13. Пирич, 5. Върховец, 7. Кронаветер, 8. Крецу, 10. Хотич, 11. Захович (к), 22. Милеч, 28. Вилер, 31. Ивкович, 55. Перичич, 77. Пожег;

Треньор: Дарко Миланич;

Стадион: "Лудогорец Арена", Разград;

Съдия: Якоб Келет (Дания).

 ЧАТ-КОМЕНТАР

1 мин. Начало на срещата!

2 мин. Удар на Дан Битон с глава, топката не застрашава Кенан Пирич на вратата на Марибор.

5 мин. След атака отдясно на Сисиньо, топката бе центрирана в пеналта, където Кешеру успя да овладее и да свали към Битон, който среля, но покрай десния стълб.

11 мин. Дан Битон центрира от фаула, Пирич успя да боксира топката, но я прати право в краката на Стефан Баджи.

15 мин. Далечен удар на Дан Битон, топката минава над напречната греда.

17 мин. Прекрасен изстрел на Антон Недялков от над 25 метра. Бранителят стреля мощно с левия крак, но Кенан Пирич избива в корнер със сетни усилия.

22 мин. Изстрел на Антон Недялков бе спасен с прекрасен плонж на Кенан Пирич. Топката попадна в Кешеру, който моментално центрира към Жоржиньо. Той стреля силно с глава, но право в тялото на вратаря.

25 мин. Битон центрира към Кешеру, който стреля с глава, но покрай вратата.

33 мин. Хубав пробив на Вандерсон отляво, който обаче завършва с грешен пас.

39 мин. След груба грешка на Вилер, който се опита да върне топката с гърди към своя вратар, Сисиньо изскочи на стрелкова позиция, но вместо да стреля технично от непосредствена близост, той заложи на силата и сгреши.

39 мин. Безкомпромисен фаул на Недялков срещу Дино Хотич, който му носи жълт картон.

42 мин. Пореден изстрел към вратата на Марибор, този път Кешеру стреля, но в ръцете на Пирич.

45+2 мин. Край на първата част!

46 мин. Начало на второто полувреме!

54 мин. Жълт картон за Дино Хотич от Марибор.

55 мин. Много добро центриране на Сисиньо отдясно, Моци надскача всички в наказателното поле и стреля с глава, но в аут.

56 мин. Втори жълт картон и съответно червен за Дино Хотич!

64 мин. Крамарич заменя Захович за Лудогорец.

65 мин. Кронаветер отстъпва мястото си на Маркос Таварес.

65 мин. Смяна и за Лудогорец. Марселиньо заменя Битон.

66 мин. Жълт картон за Стефан Баджи.

72 мин. Чибота заменя Вандерсон.

78 мин. Швиерчок заменя Абен Анисе.

79 мин. Уникален удар на Марселиньо от 25 метра! Топката спира в напречната греда зад Пирич.

80 мин. Асмин Мешанович заменя Руди Ванкаш Пожег.

84 мин. Форстър фаулира Таварес в близост до наказателното поле на Лудогорец.

90+4 мин. КРАЙ НА МАЧА!

Източник: Novsport

Последни новини