Мариян Христов: Който и да ни се падне на полуфиналите, ще сме аутсайдер

Мариян Христов: Който и да ни се падне на полуфиналите, ще сме аутсайдер

Novsport

04-04-2019, 18:28

Наставникът на Септември София Мариян Христов коментира класирането на неговия тим за полуфиналите за Купата на България. Столичани елиминираха Струмска слава, а според специалиста, който и да следващият съперник на тима в надпреварата, Септември ще е в ролята на аутсайдер.

Припомняме, че за полуфиналите вече се класираха Локомотив Пловдив и ЦСКА. Четвъртият отбор ще бъде излъчен измежду Ботев Пд и Черно море.

„Продължаваме напред. Иначе играта – не знам на този терен. Теренът пречеше и на двата отбора. Не се получи красив мач. Имаше битка, а ние като малко по-класен тим, победихме“, започна Христов.

„Характер, себераздаване. Това са някакви клишета. Аз винаги съм казвал, че те си изкарват парите с това. Футболистите трябва всеки път да дават максимума. Повече класа имахме. Не омаловажавам играта на съперника. Опитва се момчетата. Някой път, когато противникът е по-силен, те побеждава“

„Ценно е класирането за момчетата. Те имат още минимум два мача. Младите ще опитат полуфинал, Дай Боже и финал. Затова се борят. Като мачове – да пораснат повече“.

„Който и да ни се падне на полуфиналите, е добър отбор. Срещу всеки от останалите три състава, които ще бъдат на жребия, ние ще сме аутсайдер“, продължи специалистът за жребия, който ще се тегли по-късно днес. 

„Много неприятно е случилото се с Тилев. Стъпил на противника на крака. Дано да не е тежка травмата. Да не се окаже, че тия мачове за Купата са в наш ущърб. Във всеки мач трябва да се играе за победа. Какво да подценяваме? Не мисля, че като се играе сряда-събота, трябва да се оправдаваме с умората. Това е нормално. Хората 6 месеца играят без прекъсване“, каза още Христов.

Източник: Novsport