Мартин Луков: За мен ще бъде чест един ден да се върна в Левски

Мартин Луков: За мен ще бъде чест един ден да се върна в Левски

Novsport

08-02-2019, 17:30

Стражът на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков говори от Турция, където протича зимният лагер на “смърфовете”.

Луков коментира тренировъчния процес в тима, амбициите, които “черно-белите” ще гонят и евентуално завръщане в Левски. Именно от "Герена" Мартин тръгна за големия футбол. 

“Доста трудни и тежки тренировки имаше. Доста се раздадоха всички момчета в отбора. Направихме добра подготовка и се надявам, че ще сме готови за първия мач на “Герена”. Хора идват от различни държави, за да са близо до отбора. Хубаво е да видиш българи да те подкрепят. Ще си проличи след първия мач дали сме готови.

Хвърлихме доста труд и усилия. Надявам се, че ще сме готови. Не мога да кажа дали ще сме по-силни от есента. Езикът на футбола е един и същ. Повечето футболисти са от балканските държави. Езикът е близък и се разбираме добре. Хубаво е да имаме повече българи, но и така се получават нещата. Няма разделение. За който и отбор да съм играл, винаги съм давал най-доброто от себе си. Винаги играя със сърце и се раздавам до последно.

Имаме шанс и на двата фронта. Докато има теоретичен шанс да се борим за Топ 6, ние ще го направим. Не всичко зависи от нас. И другите отбори трябва да губят точки. Купата е по-прекият път към евротурнирите. Локомотив не е играл финал дълги години. Имаме всички шансове да спечелим Купата. Мисля, че е ред и на другия пловдивски отбор да спечели Купата", заяви Луков пред Sportal.bg.

"Атмосферата в дербито на Пловдив е много приятна. Седмица преди мача целият град говори за този мач. Уникална емоция. От първото дерби имам добри спомени, а от второто лоши. Не гоним да сме пред Ботев, а гоним нашите цели. Не беше лесно дълги месеци да съм извън терена.

След операцията трябваше да се науча да ходя отново. Възстановяваш се, тренираш здраво, хвърляш доста усилия и накрая се връщаш доста по-силен. Едно такова нещо може да те направи по-силен. Правих различни упражнения, които ми бе предписал доктор Якимов. Този човек го виждах по-често, отколкото гаджето си. Благодаря му.

На всеки един футболист трябва да му бъде цел да се наложи в националния отбор. България има много добри вратари и е трудно. Имам своята амбиция, тренирам здраво. Надявам се отново да бъде повикан. Вратарският пост е неблагодарен. Грешката ти личи винаги. Ако си полеви футболист, можеш да направиш две грешки и никой да не забележи. Има и хубавите моменти. Когато спасяваш, пак всички го виждат.

В България като че ли хората виждат повече негативните неща. Никой от Левски не е разговарял с мен. Имах един разговор, напълно случаен. Никой не ме е търсил. Юноша съм на Левски. Харесвам този клуб и го обичам. За мен ще бъде чест един ден да се върна там", завърши стражът.

Източник: Novsport

Последни новини