Мауридес: Чувствам се напълно узрял като футболист и това си личи на терена

Мауридес: Чувствам се напълно узрял като футболист и това си личи на терена

Novsport

20-01-2019, 09:10

Нападателят на ЦСКА Мауридес направи изказване пред бразилска медия по повод представянето си през есенния дял и подготовката за пролетта.

Наскоро се появи статистика, според която таранът е на 8-о място сред сънародниците си, които играят извън страната. Подредбата е направена по брой голове. Мауридес има общо 13 в 26 мача в Първа лига, Купата на България и Лига Европа. Зад него са звездите Неймар (ПСЖ) и Ричарлисон (Евертън), които са реализирали по 11.

"Изживявам страхотни моменти. Чувствам се напълно узрял като футболист и това си пролича на терена през есента. Щастлив съм да бъда в "състезание" с Неймар и Ричарлисон. Вярвам,че мога да вкарам още повече голове напролет и да се придвижа нагоре в тази класация. Защо да не попадна в Топ три", каза Мауридес пред Lance. 

Преди година звездата на ЦСКА Фернандо Каранга също бе в челните позиции по голове сред бразилците в Европа, като в един момент дори бе лидер по попадения.

"ЦСКА е най-успешният клуб в България и никак не ни е приятно да гледаме как наш опонент печели трофеи. Другият отбор вече седем години вдига титлата, което не е хубаво.

Има осезаема разлика във временното класиране между нас и върха, а и не остават твърде много мачове, но сме напълно в битката и няма да се примирим до последно", допълни Мауридес, който пристигна в ЦСКА непосредствено преди първия шампионатен кръг, в който червените победиха с 2:0 Локо Пд на "Армията", а бразилецът отбеляза първия гол.

Източник: Novsport

Последни новини