Методи Томанов отказал на Левски

Методи Томанов отказал на Левски

Novsport

08-04-2019, 08:39

Бившият спортен директор и главен скаут на Лудогорец Методи Томанов е отказал да поеме същата длъжност в Левски. Той получи покана да се присъедини към клуба от новата власт на "Герена" още през зимата.

В крайна сметка до преминаването на Томанов при сините не се е стигнало. Специалистът е свободен, след като през октомври миналата година се раздели с разградчани.

Именно той е човекът, който постави шампионските основи на Лудогорец - провеждаше много умна трансферна политика. А без съмнение най-големият му удар бе привличането на Марселиньо. Бразилският плеймейкър бе първото ново попълнение на тима след влизането му в елита през лятото на 2011 година.

На „Герена" планираха изграждането на селекционен съвет, в който да влязат български специалисти. В крайна сметка този вариант не бе осъществен, а засега от клуба предпочетоха да се обърнат към чуждестранен.

Сините подписаха контракт за партньорство с мениджърската агенция Becali Management & Consulting на известения румънски агент Джовани Бекали. Именно импресариото предложи за главен скаут на Левски бившия играч на Литекс Богдан Патрашку.

Пред "Тема спорт" Бекали заяви, че целта му е да доведе на „Герена" млади и перспективни играчи, които след време да бъдат продадени на добра печалба. Той също така посочи, че клубът няма да харчи с широки пръсти, а ще въведе таван на заплатите, който ще бъде в размер на 15 хиляди евро.

Източник: Novsport

Последни новини