Милен Гамаков: Лудогорец ще е шампион и в следващите 3-4 години

Милен Гамаков: Лудогорец ще е шампион и в следващите 3-4 години

Novsport

29-03-2019, 16:00

Централният защитник на Славия Милен Гамаков гостува в предаването "От дузпа в тъч". Футболистът коментира ситуацията в родното първенство, часове преди старта на плейофната фаза, която трябва да определи шампиона и да позиционира отборите на баражите.

"Радващо е, че вече играем срещите на стадион "Славия", където в предния двубой имаше доста наши фенове. Целта пред нас е да се класираме за Лига Европа и вярвам, че ще успеем да се преборим. Златомир Загорчич ме използва като централен защитник и мога да кажа, че вече се чувствам по-добре на тази позиция, отколкото като дефанзивен халф.

За първи път Димитър Димитров - Херо ме постави централен бранител, в Черноморец, където започнах професионалната си кариера. След това и Николай Костов ме пускаше като такъв в Ботев (Пд), но е важно един футболист да дава навсякъде максимума от себе си. Имам една повиквателна за националния отбор - при Любослав Пенев, който ме викна за полузащитата. С Венци Стефанов се разбрахме за трансфера ми в Славия за 2-3 минути. Благодарен съм му, че ми гласува доверие. Договорът ми с клуба е до края на следващия сезон", разкри Гамаков.

"Трябва да оправим стадионите си. В Полша, където играх, футболът е дръпнал много покрай домакинството на Евро 2012. До европейското първенство стадионът на Лехия (Гданск) е бил нещо като този на Монтана. Сега го използват само за тренировки, а играят на "Арена Гданск", който е с капацитет 43 000 зрители. Мисля, че са кандидатствали за един от следващите финали в Лига Европа.

У нас Лудогорец ще е шампион - спор няма. Това е най-силният отбор. Ще са шампиони на 99%, а според мен ще са шампиони и в следващите 3-4 години, че и повече. Марселиньо и Клаудиу Кешерю са най-добрите атакуващи футболисти в родния шампионат, заедно със Станислав Костов. В Левски не се вкарва толкова лесно гол, а той го прави напоследък. С Кирил Десподов се знаем от юношеския национален отбор. Смятам, че е заслужил всичко, което постигна дотук и му желая да стигне до още по-силен отбор от Каляри. Когато бях в Полша, Кшищоф Пьонтек вкарваше, но не биеше така на очи. После звездата му изгря в Дженоа, стигна до Милан, а скоро може да отиде в някой топ отбор", добави Гамаков.

Източник: Novsport

Последни новини