Милен Радуканов фаворит за нов треньор на Дунав

Милен Радуканов фаворит за нов треньор на Дунав

Novsport

17-09-2018, 09:37

 Дунав Русе почти сигурно ще има нов старши треньор за гостуването на Верея в следващия 9-и кръг, разбра „Тема Спорт“. Мачът е на 23 септември (неделя) от 15:00 часа. Във вторник ръководството на драконите ще даде пресконференция, като се очаква сегашният наставник Малин Орачев да бъде освободен. След загубата от Етър (2:4) в събота феновете поискаха оставката на треньора, като те проведоха разговор с президента Симеон Симеонов и самия Орачев. Напрежението в Дунав се покачи сериозно в последно време и от ръководството са наясно, че трябва да се предприеме по-радикален ход. Във вторник сбирка от 18:30 часа ще имат и част от привържениците в Русе.

„Може би във вторник ще имам официално становище на клуба или пресконференция. На този етап не мога да обявя нищо. Надявам се, че ще направя правилния ход. Аз не съм футболен човек и искам да съм максимално коректен. Истината е, че напрежение има и то е страхотно“, лаконичен бе пред „Тема Спорт“ президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов.

След загубата от Етър старши треньорът Малин Орачев заяви, че не се чувства сигурен в подкрепата на играчите, с което индиректно намекна, че явно част от тях не го желаят. Според приближени Орачев е заявил пред футболистите след поражението, че най-вероятно ще подаде оставка, а у тях не е имало никаква реакция.

Очаква се временно начело на тима да застане неговият помощник Цветомир Младенов. През миналия сезон младият наставник от Плевен е бил начело на юношите на Дунав до 19 години. Вариант за поста е бившият треньор на Пирин Благоевград Милен Радуканов. Други две от опциите вече не са актуални – Стойчо Стоев пое Арда, а Людмил Киров застана начело на следващия съперник на драконите Верея.

Източник: Novsport

Последни новини