Министърът на вътрешните работи се срещна с футболните ни съдии

Министърът на вътрешните работи се срещна с футболните ни съдии

Novsport

16-07-2019, 16:57

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов се срещнаха с футболните ни рефери и членове на Съдийската комисия в Национална футболна база "Бояна".

Срещата, организирана от Българския футболен съюз, бе поредната инициатива за опазване на феърплея в родното първенство, като основният акцент в нея бе гарантираният ангажимент от страна на държавните власти за осигуряване на сигурността на длъжностните лица.

"Вие сте хората, от които зависи честната игра, затова още веднъж подчертавам готовността на органите на реда да реагират при подадени от вас сигнали за какъвто и да бил натиск", обърна се към арбитрите министър Маринов.

От своя страна главен комисар Иванов апелира:

"Нека заедно покажем, че българските съдии са съвестни. Обещавам ви да се погрижим всякакви опити за вмешателство в работата ви да бъдат неутрализирани."

Към посланията се включи и първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков, който каза:

"Пожелавам ви да запазите отличното си ниво от международните мачове и в нашето първенство. Съществуват всички предпоставки за това, а и държавата застава изцяло зад вас."

На всички рефери бе обяснена процедурата, по която да сигнализират за евентуални опити за натиск, като отново бе подчертана и ролята на експертното звено по почтеността към БФС и активната му работа за запазване на феърплея по родните терени.

Източник: Novsport

Последни новини