Михаил Вълчев: Панайотов трябваше да играе вместо Нашименто

Михаил Вълчев: Панайотов трябваше да играе вместо Нашименто

Novsport

20-03-2018, 07:35

Бившият нападател и треньор на Левски Михаил Вълчев заяви, че срещу ЦСКА повече работа е щял да свърши Васил Панайотов вместо Филипе Нашименто. Българският халф обаче остана неизползвана резерва.

"След мач на такъв терен трудно могат да се направят някакви точни спортно-технически оценки на играчите. Левски бе по-добрият отбор през първото полувреме. Направи няколко атаки, докато през втората част ролите се смениха и ЦСКА заигра по-силно. Опитваха се да си подават, да сътворят нещо и в крайна сметка им се получи.

Сините само изритваха топката напред и тя ставаше лесна плячка за противниковата защита. Като цяло мачът бе що-годе равностоен, като невнимание от страна на сините доведе до гол в тяхната врата. Може би за попадението вина има и вратарят - можеше да е по-напред в ситуацията, но основната тежест за пропуска трябва да падне върху защитниците.

Те позволиха топката да достигне до Каранга, който дори от повторенията не се разбира как вкара. От Левски добри думи заслужава Иван Горанов. Той бе над всички. Още след първите пролетни кръгове казах, че стои по-добре от Афонсо Фигейредо.

Трябва да бъде отбелязано представянето на Тиам, но само в дефанзивен план. Той отне много топки, някои с цената на нарушение. Влиза твърдичко, не си поплюва.

С оглед на терена може би бе по-добре да започне Васил Панайотов вместо Филипе Нашименто. Васко е по-силов играч, повече тича и се бори, а срещата изискваше точно това, защото теренът бе тежък. Панайотов щеше да стои по-добре на терена от португалеца.

С течение на времето Нашименто сякаш изчезна от игрището - нямаше сериозен принос нито в дефанзивен, нито в офанзивен план", заяви Вълчев пред "Тема спорт".

Той отчете, че включването на нападателите Серджиу Буш и Ривалдиньо през второто полувреме не е донесло никакви позитиви. 

"В предни позиции Станислав Костов определено игра по-силно от Буш. Загърби добре няколко топки, опита един-два паса, излезе на ситуация. Като цяло не направи нещо съществено, но Буш съвсем нищо не стори.

Спорна бе и смяната, при която Ривалдиньо влезе на терена. Той не игра в първите мачове, защото бе изостанал в подготовка. В тези, които бе на терена, се представи слабо. И изведнъж излезе на игрището. Неговото включване бе пo-учудващо и от това на Буш. Може би вместо Ривалдиньо трябваше да бъде наситена халфовата линия, вместо да се пуска втори таран. Така и двамата в предни позиции останаха изолирани.

Така се получи оголване и бе позволено на ЦСКА да овладее центъра на терена. Неслучайно няколко пъти Каранга тръгваше директно срещу защитниците, без никой да му пречи.

Играта в предни позиции отново не се получи, но така е и в доста мачове на отлични терени. Сега остават мачовете за купата, които за Левски ще са на живот и смърт. Дано в тях сините изригнат", допълни Вълчев.

Източник: Novsport

Последни новини