"Моряците" надвиха гостуващия Витоша (Бистрица)

Novsport

31-08-2018, 22:48

Черно море победи Витоша (Бистрица) с минималното 1:0 на "Тича" в мач от седмия кръг на Първа лига.

След втората си поредна победа "моряците" излязоха на четвърта позиция пред шампиона Лудогорец преди останалите срещи от кръга. Селекционерът на националния ни тим Петър Хубчев изгледа срещата.

Срещата започна много добре за „моряците“, които успяха да поведат още в третата минута. Георги Илиев центрира от пряк свободен удар, получи се разбъркване в наказателното поле на гостите, Мирослав Енчев отправи удар, а Наско Милев си вкара автогол за 1:0.

„Бистришките тигри“ имаха своя първи сериозен шанс за отговор в 17-ата минута, когато Петко Цанков шутира от фаул на линията на наказателното поле вдясно от Макенджиев, но топката премина над вратата. След това и Стефан Христов направи пропуск, след като бе изпуснат непокрит в наказателното поле да отправи удар с глава покрай вратата.

До края на първата част домакините бяха по-настойчиви и пропиляха две много добри положения за гол. В 25-ата минута Радослав Василев излезе сам срещу вратаря на гостите Християн Василев, който спаси с една ръка последвалия удар. Стражът на гостите се намеси решително и в 38-ата минута срещу излезлия очи в очи с него Георги Илиев.

Гостите се активизираха в началото и в края на втората част, а през останалото време инициативата бе на „моряците“, а пропуски за тях направиха Васил Панайотов, резервата Зехиров, Панайотов и Ндонгала. В 57-ата минута гол на домакините бе отменен заради засада на Зехиров, каквато не се видя на телевизионните повторения.

„Бистришките тигри“ бяха много близо до изравняването на резултата в 83-ата минута, но Стафан Христов нямаше късмет при удара си от малък ъгъл и топката срещна страничната грефа.

Черно море - Витоша (Бистрица) 1:0

1:0 Наско Милев (3-автогол)

Източник: Novsport

Последни новини