Моряците ще удължават серията си на „Тича"

Моряците ще удължават серията си на „Тича

Novsport

23-02-2019, 08:39

Черно море посреща шампиона Лудогорец с надеждата да продължи успешната серия у дома, в която се намира. Моряците нямат загуба на "Тича" вече 5 месеца, като за последно паднаха от Славия с 1:2 на 23 септември миналата година. Оттогава насам записаха 6 поредни победи във Варна, включително над грандовете Левски и ЦСКА. 

В същото време обаче Черно море има една-единствена победа над Лудогорец, откакто разградчани се появиха в елита през 2011 г., като от нея вече изминаха повече от 5 години. На 31 август 2013 г. варненци победиха с 3:1, след което записаха две равенства и пет загуби на "Тича".

За срещата с шампиона Илиан Илиев ще може да разчита на Пламен Димов, Петър Витанов и Васил Панайотов, които се завръщат в състава след изтърпени наказания за натрупани жълти картони. За сметка на това обаче от групата отпаднаха чужденците Юго Кононго и Жоржиньо, които лекуват травми. Особено неприятно за щаба на моряците е отсъствието на левия бек, който е абсолютен титуляр от началото на сезона.

По всяка вероятност на мястото на Кононго отляво на защитата ще бъде преместен Цветомир Панов, а като десен бек ще стартира Мирослав Енчев. Другата опция пред Илиан Илиев е Панов да действа на обичайната си позиция, а Кононго да бъде сменен от юношата Мартин Костадинов.

Аут за мача с Лудогорец са също Емил Янчев, Мехди Фенуш и Георги Божилов, които ще се възстановяват по-продължително от измъчващите ги травми. Атаката на Черно море днес ще бъде водена от Радослав Василев, а по двете крила ще нападат Аристот Ндонгала и Мартин Минчев. Тримата халфове в центъра се очаква да бъдат Петър Витанов, Васил Панайотов и Георги Илиев, като капитанът на тима ще бъде натоварен с малко по-офанзивни функции.

В Лудогорец също имат проблеми. Те пристигат на "Тича" ранени като самочувствие, и като състав. Орлите стартираха първенството с две издънки - с равенства като гост на последния в класирането Верея (0:0) и като домакин на Ботев Пд (1:1). Резултатите, а и играта на отбора, разклатиха сериозно стола на Антони Здравков. И ако разградчани пак не стигнат до трите точки, то най-вероятно ще се стигне до треньорска смяна.

Срещу бойкия тим на Черно море разградчани ще бъдат без капитана си Светослав Дяков. Той претърпя операция на коляното и вчера бе изписан от болница. От клуба обаче не разкриха докога ще трае възстановяването на халфа. В негово отсъствие титуляр в центъра на терена се очаква да бъде Яцек Горалски. За негов партньор ще бъде предпочетен Лукас Саша. Има вероятност да стартира и Анисе, който не игра цяла есен заради травма, но тя е малка.

Атаката на тима от началото на пролетния дял е ялова. А допълнителен проблем е, че централният нападател Клаудиу Кешеру е с травма от сблъсъка с Ботев Пд. Ако се прецени да не бъде рискуван, то титуляр ще е полякът Якуб Швиерчок. През седмицата Лудогорец привлече Станислав Манолев. Едва ли обаче той ще започне на "Тича".

Източник: Novsport

Последни новини