Мощен Левски мина като ураган през Стара Загора!

Мощен Левски мина като ураган през Стара Загора!

Novsport

29-04-2018, 19:38

Левски разгроми Берое като гост и се изкачи на третото място във временното класиране. "Сините" се развихриха в Стара Загора и отнесоха с 4:0 домакините.

Първото полувреме започна равностойно, без сериозни опасности и пред двамата вратари. В 5-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Райнов падна в наказателното поле, но Валентин Железов не посочи бялата точка.

Левски успя да поведе в резултата в 21-ата минута с фамозно изпълнение на Яблонски. След изпълнение на тъч, топката стигна до чеха, който от ждроб, от границата на наказателното поле я прати плътно до лявата греда, опитвайки да скъса мрежата.

В 32-ата минута Берое можеше да изравни. Педро Еуженио стреля по диагонала, от ъгъла на наказателното поле, но до лявата греда. Малко по-късно Обертан и Буш направиха чудесно двойно пред наказателното поле. Ударът на французина от дъгата обаче мина встрани от вратата.

Така се стигна до последната минута на полувремето, в която "сините" удвоиха аванса си с нов прекрасен гол. Жорди Гомес изстреля истински снаряд далеч извън наказателното поле, топката се чукна в горната греда и влетя в мрежата за 0:2.

Втората част започна с двойна смяна за Берое. Карачанаков влезе на мястото на Бригидо, а Камбуров - на Адамович.

Първият интересен момент за втората част дойде в 56-ата минута. Гомес центрира от корнер, Буш засече с глава, но над вратата. Малко по-късно Васил Панайотов стреля остро, но вратарят улови без проблеми.

В 63-ата минута Габриел Обертан бе изведе сам срещу вратаря, но страничният рефер вдигна флага за засада.

180 секунди по-късно Берое по чудо не намали изоставането. Мартин Райнов отправи страховит удар от дистанция, но Божидар Митрев с чудесен рефлекс изби в корнер.

В 78-ата минута Митрев се отличи с две страхотни прояви за секунда. Първо спаси удар от близко на Карачанаков, а веднага след това с крак изби в корнер и изстрел от непосредствена близост на Охене.

Левски стигна до разгромния успех в края на мача. В 86-ата минута Роман Прохазка се разписа с мощен изстрел от наказателното поле за 0:3.

Само 180 секунди по-късно Белмонт изведе Паулиньо, който с техничен удар преодоля вратаря за крайното 0:4.

Източник: Novsport

Последни новини