НА ЖИВО: Ботев Вр - Витоша

НА ЖИВО: Ботев Вр - Витоша

Novsport

05-11-2019, 11:30

Днес още в 12:30 часа отборите на Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица) се изправят един срещу друг в среща от 15-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е доста важен за двата тима, които със зъби и нокти се борят за оцеляването си в елита. Положението за тях не е никак розово и спешно се нуждаят от точки. Това важи с двойна сила за “Бистришките тигри”, които са на последното място в таблицата с 1 победа и 13 загуби в актива си и стремглаво са се насочили към Втора лига.

Ботев също не може да се похвали с много по-добри показатели. Врачани са на 12-ата позиция в класирането с 12 спечелени точки до момента. Те така и не могат да влязат в някаква позитивна серия от мачове, а дори напротив - допуснаха две поредни загуби в последните два кръга. Днес те разчитат на лесни точки срещу аутсайдера в първенството, но те по никакъв начин не са им гарантирани.

През първия полусезон срещата в Бистрица завърши с успех с 2:0 за гостите, така че Витоша има за какво да търси реванш. Всъщност “Тигрите” досега нямат победа над Ботев в изиграните 5 мача в елита. В тях врачани имат доста добра статистика от 4 победи и 1 равенство.

В Ботев проблемите около състава днес ще са свързани с наказаните Керчев, Михайлов и Янков. Така на терена се очаква да излязат Костов на вратата и в защита Васев, Иванов, Миланов и Лясков. Вълчев и Златински ще действат в средата на терена, а Генов и Атанасов ще оперират по крилата. Атаката ще води Божинов, а зад гърба му ще го подкрепя Домовчийски. 

Във Витоша пък проблемите са с контузии. В лазарета са Христев, Гьонов и Димитров. Срещата се очаква да започнат  Кацарев на вратата и пред него Бонев, Купенов, Узунов и Гочев в отбрана. Котев и Кочилов ще са опорните халфове, а Гъргоров ще действа като плеймейкър. по крилата ще започнат Садула и Кабов, а атаката ще води Долапчиев. 

efbet Лига, 15 кръг:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ВИТОША (БИСТРИЦА)

Стартови състави:

Ботев (Враца): 33. Красимир Костов, 4. Ангел Лясков, 39. Деян Иванов, 18. Илия Миланов, 11 Андреас Васев, 7. Георги Вълчев, 23. Симеон Мечев, 6. Даниел Гаджев, 10. Петър Атанасов, 30. Валери Домовчийски, 86. Валери Божинов

Ст. треньор: Сашо Ангелов

Витоша (Бистрица): 1. Християн Василев, 2. Тодор Гочев, 5. Венцислав Бонев, 24. Георги Купенов, 99. Ваньо Иванов, 10. Георги Амзин, 7. Кристиян Кочилов, 80. Лъчезар Котев, 14. Четин Садула, 93. Атанас Кабов, 45. Григор Долапчиев

Ст. треньор: Енгибар Енгибаров

Стадион: "Ботев", Враца

Съдия: Станимир Тренчев

Начало: 12:30 часа

Източник: Novsport

Последни новини