НА ЖИВО В NOVSPORT: Етър - Черно море

НА ЖИВО В NOVSPORT: Етър - Черно море

Novsport

03-03-2018, 11:30

Етър и Черно море откриват XXIII кръг на Първа лига с мач помежду си. Срещата ще се проведе на стадион "Ивайло" и е с начало 12:30 часа.

Двубоят е много важен за съперниците. От началото на пролетния дял на шампионата, "Болярите" изпуснаха 3 гола преднина срещу Септември (за 3:3, а след това допуснаха и обрат срещу Берое. Черно море пък инкасира тежка загуба от Берое, но след това направи 0:0 с ЦСКА насред "Българска армия".

Треньорът на Черно море Илиан Илиев има доста повече опции пред себе си за титулярния състав в сравнение с първите два кръга от пролетта. В дните преди срещата лазаретът на моряците се поизпразни, като гостуването на Етър пропускат само трайно контузените Витиня, Стефан Станчев и Георги Божилов. В групата на тима се завърнаха Мехди Фенуш и Мирослав Енчев, които не бяха на разположение за срещата с ЦСКА, а за първи път в нея попадна новото попълнение Дани Кики, който дойде през зимната пауза от Локомотив Пловдив. Наставникът на варненци вече може да ползва и услугите на алжиреца Илиас Хасани, който изтърпяваше наказание в първите два кръга. За мача с Етър от състава отпаднаха Уго Кононго, както и юношите Ертан Томбак, Емил Янчев и Лъчезар Йорданов, които останаха във Варна.

"Етър е добър отбор, който ще се опита да спечели трите точки пред собствена публика. Ние също ще гоним победата, така че очаквам да се получи здрав мач", каза Илиев.

Етър се готви за сериозна битка срещу Черно море в търсене на първата си пролетна победа. Тимът няма проблеми с наказани и контузени състезатели и е амбициран най-после да се поздрави с трите точки.

„Нямаме други очаквания, освен победа. Реалисти сме, шансовете ни са 50:50, но разчитаме на подкрепата на нашата публика. Чака ни битка, подготвени сме за битка! Черно море е здрав отбор, при този терен и условия мачът ще бъде повече на характер и воля за победа.

Момчетата са наясно какво ги очаква, искам от тях само да бъдат напълно спокойни и да дадат всичко от себе си и дано този път имаме и малко късмет", коментира главният мениджър Красимир Балъков.

Стадион „Ивайло" от два дни се чисти от натрупания сняг и ще бъде напълно готов за мача, увериха от ОП „Спортни имоти". Билетите се продават от два дни и интерес не липсва, като феновете отново обявиха, че ще бъдат 12-ият играч на „болярите".

Източник: Novsport

Последни новини