НА ЖИВО В NOVSPORT: Исторически финал за Купата на България (ОБНОВЯВА СЕ)

НА ЖИВО В NOVSPORT: Исторически финал за Купата на България (ОБНОВЯВА СЕ)

Novsport

15-05-2019, 17:00

Пловдивските грандове Ботев и Локомотив ще излязат днес от 19:00 часа в историческа битка за Купата на България. Досега „канарчетата” и „смърфовете” са заставали един срещу друг в турнира 8 пъти, но за първи път в историята на надпреварата двата тима се срещат в директен спор за титлата. Арена на футболния сблъсък ще бъде Националният стадион „Васил Левски”, като се очаква над 20 000 пловдивчани да присъстват на зрелищния финал в столицата.

Ботев вече има три купи в клубната витрина и днес ще се бори за четвърти трофей, докато Локомотив никога досега не е печелил надпреварата в историята си. При успех днес, „смърфовете” ще станат 18-ият отбор, печелил Купата. Първенец по трофеи от турнира е Левски с 25, следван от ЦСКА с 20. Освен това спечелилият днес ще получи правото да участва във втория предварителен кръг на Лига Европа.

В първия си мач от турнира „жълто-черните” отстраниха с лекота ЦСКА 1948 на 1/16-финала (4:1), за да дойдат два поредни мача взети с дузпи – победа над Берое (0:0 в редовното време) в осминафиналите и отстраняване на Черно море (1:1 в редовното време) в четвъртфинала. Истинска двама изживяха феновете на Ботев в полуфинала с ЦСКА. Пловдивчани спечелиха първия двубой с 3:2, а в гостуването си на „Българска армия” поведоха с 2:0. Последва обрат и три гола на „червените”, за да дойде късен гол на Кристиан Димитров в 88-ата, класирайки „жълто-черните” за мечтания финал.

Пътят на Локомотив започна с успех с 1:0 над Добруджа, като единственото попадение в срещата бе автогол на Кръстевски. Последва успех с 2:1 над Дунав и отстраняване на Етър на четвъртфинала след дузпи (1:1 в редовните 90 минути). На полуфиналите пловдивските „железничари” не срещнаха никакви затруднения със Септември и след 4:0 в първия мач дойде нулево реми в реванша, за да може тимът на Бруно Акрапович да се класира за мач за титлата с градския съперник.

Треньорът на Ботев Николай Киров не да може да използва за двубоя единствено контузения Зехиров, докато Бруно Акрапович няма проблеми с контузени или наказани.

Историческият сблъсък между Ботев Пд и Локомотив Пд ще бъде предаван пряко в ефира на Диема спорт и Нова спорт, а на живо може да гледате от посочените по-долу линкове.

Novsport.com ще проследи финала посредством чат, както и всичко най-интересно случващо се преди началото на мача на „Васил Левски”!

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

Източник: Novsport

Последни новини