НА ЖИВО В NOVSPORT: Левски - Славия (СЪСТАВИ)

НА ЖИВО В NOVSPORT: Левски - Славия (СЪСТАВИ)

Novsport

07-10-2018, 18:15

Днес ще се изиграе поредното издание на най-старото столично дерби - Левски - Славия. Срещата от XI кръг на Първа професионална лига ще се проведе на "Герена" и стартира в 19:15 часа.  Двубоят ще е първи между двата отбора след злополучния за „сините“ финал в турнира за купата на България, спечелен от „белите“ с дузпи пред 32 000 зрители на Националния стадион преди пет месеца. Така Славия в рамките на няколко години лиши съперника от трофей, след като го попари и в последния кръг на сезон 2012/13, когато титлата отиде в Разград.

Левски има да си връща, но това няма как да се случи в двубой като предстоящия. Той хем е един от многото в първенството, хем е доста важен за възпитаниците на Славиша Стоянович. Целта пред тях е само една - да спечелят, за да поддържат разлика на върха пред преследващите ги ЦСКА и Лудогорец. След този мач предстои пауза в първенството, която е идеална възможност за сръбския треньор със словенски паспорт да поработи на спокойствие върху физическото и тактическото състояние на тима и да прокара още част от идеите си. Всичко това е предпоставка днес „Герена" да се понапълни и да подкрепи отбора.

Залогът за Левски в днешния мач изглежда по-голям. И ако искат да постигнат нещо сериозно този сезон, сините трябва да взимат такива мачове. И да го правят по начин, с който да карат феновете да пълнят трибуните на „Герена".

Източник: Novsport

Последни новини