НА ЖИВО В NOVSPORT: Рига - ЦСКА (СЪСТАВИ)

НА ЖИВО В NOVSPORT: Рига - ЦСКА (СЪСТАВИ)

Novsport

19-07-2018, 18:09

В 19:30 часа на стадион "Сконто" в латвийската столица ЦСКА излиза срещу едноименния местен тим в мач реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа.  Армейците влизат с аванс от 1:0 в първата среща. Целта пред възпитаниците на Нестор Ел Маестро е само една -елиминиране на съперника и достигане до сблъсъци с австрийския Адмира Вакер (на 26 юли на "Армията" и 2 август като гост).

Всички в лагера на червените са надъхани за краен успех. ЦСКА не е отстранявал съперник в Европа от 8 години. През сезон 2010/11 в плейофите на Лига Европа те отстраниха уелския ТНС и влязоха в груповата фаза на надпреварата. В нея постигнаха и последната си победа като гост - с 2:1 над австрийския Рапид във Виена.

След това червените имаха три последователни отпадания на първото стъпало на евротурнирите. През сезон 2011/12 напуснаха Лига Европа след 0:2 като гост и 1:1 у дома срещу Стяуа. Година по-късно - 2012/13, бяха елиминирани от словенския Мура след 2 равенства и допуснат гол у дома - 0:0 и 1:1. През 2014/15 отново в Лига Европа последва абсолютно идентично напускане, но този път от молдовския Зимбру -1:1 у дома и 0:0 като гост.

С отбора не заминаха Китанов и Дюлгеров, а с контузии са Манолев и Стойчо Атанасов. Александър Георгиев пък бе пратен под наем в Септември.

Novsport.com ще проследи на живо за своите читатели двубоя Рига - ЦСКА, посредством чат-коментар.

Срещата може да гледате на живо ТУК и ТУК.

Източник: Novsport

Последни новини