НА ЖИВО: Верея - Ботев (Враца)

НА ЖИВО: Верея - Ботев (Враца)

Novsport

19-10-2018, 19:13

Верея и Ботев (Враца) откриват с двубой помежду си 12-ия кръг от Първа лига. Трите точки са от съществено значение и за двата тима, които със сигурност не се гордеят с местата си във временното класиране.

"Лъвовете" от "Трейс Арена" продължават да бъдат боксовата круша на шампионата. До този момент заралии имат 3 равенства и 8 загуби от 11 мача, което чувствително ги отдалечи от конкурентите за спасение. Във Верея тече и смяна на собствеността, като паралелно с нея пристигат и сериозен брой нови футболисти, предимно чуждестранни.

Последният такъв е словенският стрелец Дино Мартинович, който през изминалата кампания брани цветовете на Локомотив (Пд). С оглед ограничения си ресурс откъм играчи, старшията Небойша Миличич едва ли ще прави сериозни промени в своя състав. Сигурно е, че сред титулярите ще попадне най-добрият в тима от началото на сезона - черногорецът Милан Вушурович.

Гостите от Враца искат да се стабилизират в средата на таблицата, като това минава през победа над днешния им опонент. Наставникът Сашо Ангелов няма да може да разчита на контузения халф Георги Вълчев, а Емил Стоев до последно ще е под въпрос. Зад Валери Божинов по всяка вероятност ще действат Петър Атанасов, Спас Георгиев и Юлиян Ненов.

Ботев пристига в Стара Загора със самочувствието на отбор, който няма загуба в последните си две визити - равенство с Витоша 1:1 и победа над Славия 1:0.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Веселин Мишев и Велислав Миленков. Делегат на БФС е Костадин Костадинов, а работата на реферите зорко ще следи Евгени Георгиев.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО МАЧА ТУК

Източник: Novsport