НА "ЛАУТА": Арда с втора поредна победа, задмина ЦСКА (СНИМКИ)

НА

Novsport

13-09-2019, 22:00

Арда (Кърджали) постигна втора поредна победа в родния елит, след като надви с 2:1 Ботев (Враца) при домакинството си на стадион "Локомотив" в Пловдив. 

Кърджалии успяха да покажат по-добрата игра в цялата среща и резонно стигнаха до нови три точки, които ги изкачиха на третото място в таблицата към момента. Резултатът пък вгорчи повторния дебют на Валери Божинов за Ботев (Враца), след като нападателят влезе като резерва през втората част. 

В началото на мача футболистите на Ботев (Враца) създадоха две много добри ситуации за гол, които Караджов успя да отрази. Първо Валери Домовчийски стреля във вратаря, а след това опитният страж успя да парира силен шут на Даниел Генов, а след това удар от дистанция профуча покрай лявата греда на домакините.

Арда поведе в резултата в 16-ата минута с гол на Радослав Василев. Спас Делев нацели гредата с удар от фаул от около 30 метра. След като се отби в страничния стълб, топката попадна в Иван Коконов, който стреля, но Красимир Костов с плонж успя да избие. Там обаче Радослав Василев пое технично и от няколко метра не сбърка.

В 29-ата минута Делев направи сериозен пропуск на метър от вратата на Ботев (Враца) след чудесен плонж от вратаря Костов. 

След почивката Валери Домовчийски се обърна добре с човек на гърба, но ударът му бе твърде слаб. Шест минути по-късно Арда пропиля златна възможност за втори гол. Иван Коконов и още двама футболисти в синьо излязоха очи в очи с вратаря на Ботев (Враца). Коконов имаше възможност да стреля, но предпочете да подава, а бранител на гостите сложи крак и изчисти.

В 66-ата минута Валери Домовчийски възстанови равенството с хубав гол с глава. Нападателят се възползва от грешка в позиционирането на защитниците и много добро центриране на Даниел Генов от десния фланг. Домовчийски се придвижи добре зад гърба на централните бранители и отклони с глава топката в обратния ъгъл на Караджов.

Радостта на гостите обаче не трая дълго. В 71-ата Ховсепян пусна чудесен извеждащ пас към Илиша Сам, нападателят стреля под ъгъл, а Костов успя с една ръка да избие. От няколко метра обаче Иван Коконов нямаше как да сбърка и отново изведе Арда напред с гол преднина.

В 85-ата минута Илиша Сам прибра добре топката на Деян Иванов, но отново стреля в аут. Три минути по-късно Костов парира силен шут на Сам.

Така Арда вече има 15 точки в актива си и задмина ЦСКА, който е с две по-малко, но и мач пасив. Ботев (Вр) пък остава с осем точки на предпоследната 13-та позиция.

Арда - Ботев (Вр) 2:1

1:0 Василев 16

1:1 Домовчийски 60

2:1 Коконов 71

Стартови състави:

Арда: Караджов, Кръстев, Крумов, Гаич, Глишик, Мартинов, Ховсепян, Делев, Де Аморим, Коконов, Василев

Ботев (Вр): Костов, Васев, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Гаджев, Генов, Иванов, Михайлов, Миланов, Атанасов

Източник: Novsport

Последни новини