На „Герена” очакват Горанов да предаде капитанската лента на Миланов

На „Герена” очакват Горанов да предаде капитанската лента на Миланов

Novsport

14-02-2019, 08:11

„Много важно е кои са лидерите на един отбор", обяви на първата си пресконференция на „Герена" Георги Дерменджиев. Това стана в присъствието на двама играчи, които бяха привлечени, за да водят останалите - Живко Миланов и Валери Божинов.

Първият се слави като железен боец, а Валери - с умението си да вдига настроението в съблекалнята. Освен това и двамата са носили в различни моменти капитанската лента. Е, при Божинов това се случи само в един мач през сезон 2014/15, но все пак името му стои в историята по този показател.

Очаква се двамата да предявят заявка за лентата и сега. Особено, след като двама нейни притежатели са аут. Обертан бе продаден на Ерзурумспор, а с Божидар Митрев се водят преговори, за да разтрогне договора си.

Интересен факт е, че Левски за пръв път от 2010 година насам се разделя с двама капитани. Преди девет години това се случи с Елин Топузаков и Живко Миланов. Топчо през зимата се озова в Апоел Рамат Ган, където по-късно приключи кариерата си. Живко пък пое към Васлуй.

Оттогава Левски държи на капитаните си и си позволява да се разделя най-много с един от тях. В момента титуляр с лентата е Иван Горанов, който я захапа от Божидар Митрев. Мнозина обаче очакват той да я предостави именно на Живко Миланов. 

„Длъжен е!", категорични са специалисти и запалянковци. Това обаче не се случи при предишното завръщане на Живко на „Герена". Тогава капитан бе Веселин Минев, който реши, че е чакал достатъчно за тази чест и не смята да я предостави на друг.

Един мач с лентата има и Давид Яблонски. Чешкият защитник се радва на добра репутация сред агитката. В новата ситуацията, когато бе афиширано, че българите излизат на преден план, то той едва ли ще бъде кандидат дори и за трети капитан. Такъв по-скоро ще бъде Николай Михайлов.

Източник: Novsport

Последни новини