Насимиенто искал да е пилот на самолет

Насимиенто искал да е пилот на самолет

Novsport

13-02-2018, 00:38

Едно от зимните попълнения на Левски - халфът Филипе Нашименто, е определян като трансферен удар за "сините". Португалецът започва да играе футбол на 8-годишна възраст, когато е приет в една от най-големите люпилни за таланти - школата на Бенфика. Момчето се развива от година на година. 

Преди 4-5 години футболистът е считан за един от най-талантливите в Португалия. Национал е във всички възрастови групи на страната си и в академията се ползва със статута на звезда.

С младежкия тим на Бенфика играе финал в младежката Шампионска лига, който португалците губят от Барселона с 0:3. Преди това отборът на Насименто, който е резерва в тези звездни мачове, разбира Реал Мадрид с 4:0. В състава на "белите" играе синът на Зинедин Зидан - Енцо. Това се случва в недалечната 2014 година.

По време на турнира португалското издание Ö Jogo"възкликва за него: "Този играч е невероятен, несравним талант. Той е един от най-добрите от своето поколение".

Халфът обаче не се задоволява да играе в младежкия тим на португалския гранд и мечтае за първия отбор. Такава възможност се разкрива, когато звездата Неманя Матич е продаден на Челси и постът му се освобождава. Младокът смята, че заслужава да получи шанс, но треньорът Жорже Жезуш му подрязва крилете: "Играч от школата ще трябва да се роди още девет пъти, за да бъде алтернатива на Неманя Матич".

Добродушният Филипе е възмутен от тази реакция на треньора и публикува във Фейсбук следното: "Ще се родя още девет пъти, ако е необходимо. Никой не може да ми открадне мечтата на живота".

Насименто е подкрепен от звездата на английския Манчестър Сити Бернардо Силва, когото той определя за свой най-добър приятел. "Майка ми вече ми каза, че ако имам нужда от това, тя ще ме убие и ще ме съживи няколко пъти", пише той.

Футболистът на Левски трябва да поднесе извиненията си за казаното по адрес на Жезуш, като твърди, че не е имал лоши намерения. "Аз съм за Бенфика от главата до петите и никога няма да се обърна срещу клуба си", казва Фелипе. Но вече е спечелил негодуванието на треньора и научава, че е свободен да си търси отбор.

"Клубът остава в сърцето ми и може би един ден ще имам шанса да се върна там", споделя огорченият Насименто.

Съдбата го отвежда в Румъния, в първенство, което отстъпва на Лига Сагреш, но футболистът не се огорчава. Играе с желание и за ЧФР Клуж, и за Динамо. Дава всичко от себе си. Когато е запитан дали нощният живот в Букурещ не го изкушава, португалецът е категоричен:

"Дойдох тук, за да играя футбол. При никакви обстоятелства не трябва да се забавлявам! Ако искахме да се забавляваме, нямаше да изберем да се занимаваме със спорт. Оставих приятелите и семейството си у дома, дойдох в Румъния, за да работя и да се боря за мечтата си. В главата ми е само футбол."

Интересно е признанието му какъв щеше да бъде, ако не бе футболист. "Винаги съм искал да бъда спортист. Ако обаче трябваше да избирам друга професия, бих искал да бъда пилот на самолет", споделя Филипе.

Най-трудният противник, срещу който се е изправял в кариерата му е неговият приятел Бернардо Силва. Възхищава се от играта му, но големият му любимец е Кристиано Роналдо. Освен него, харесва още Тони Кроос, Лука Модрич и Андрес Иниеста. В Португалия е фен на играта на Руи Коща и Пабло Аймар.

Насименто е щастлив в любовта, тъй като от 4 години е обвързан с красивата влогърка Джесика Фелгар, с която обикалят романтични дестинации, когато работата на играча му позволява.

Португалецът разбива на пух и прах тезата, че футболистите не блестят с умствени качества. Той говори 5 езика - португалски, испански, английски, италиански и румънски.

Филипе не харесва арогантността у хората. Но предпочита да говори за това, което харесва у тях: скромността, трудолюбието, обикновените и приятелски настроени хора. Тези, които следват мечтите си. Като него самия.

Източник: Novsport

Последни новини