Нестор Ел Маестро: Може би имахме късмет, че те не вкараха

Нестор Ел Маестро: Може би имахме късмет, че те не вкараха

Novsport

29-07-2018, 23:19

 Треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро коментира победата на "червените" над Витоша с 2:0 в мач от Първа лига.

„Започнахме много интензивно и много бързо. Вкарахме два типични гола, хубаво е, когато това става. Тези мачове, когато си фаворит, не са лесни. Трябваше да свършим работа днес и съм радостен, че успяхме. Головете променят мачовете. Тези мачове са трудни до първия гол. Витоша направи добър мач, но 2:0 в началото и всичко беше под наш контрол. С две думи – три точки. Всяка възможност идва от двата отбора.

Те показаха класа при положенията си. От статични положения може да се стигне до нещо такова. Успяхме обаче да блокираме ударите.

В един перфектен свят трябваше по-рано да се справим с опасностите. Не си почивахме днес, бяхме внимателни. В 90 минути футбол съперникът ще има едно или няколко положения. Може би имахме късмет, че те не вкараха. Реалистично беше резултатът да стане 2:1 на полувремето”, заяви специалистът.

„Не е възможно в 90 минути винаги да си с оптималната динамика. При 2:0 имаше психологически момент, в който дадохме инициативата на съперника, но няма как на всеки три дни да правим фойерверки. Трябва да сме постоянни и да се борим за голямата ни мечта в Европа.”

„Искам на всеки да вдигна самочувствието. Критиките рядко помагат. Имаме нужда от Мауридес. Не че е е единственият ни нападател, но е много важно да го държим в добра форма.

Не знам, не съм гледал ЦСКА миналия сезон, но вие говорите негативно за тима миналия сезон, а и през миналия сезон не е допуснал много голове. Според мен ЦСКА е изиграл добър сезон и е бил дълго до Лудогорец в класирането. ”

„Със сигурност видях желание от играчите ми. Фундаментално нещо е във всеки двубой и затова имаме добри резултати. Като игра със сърце и желание – имаме го във всеки мач. Нямаме много дълъг състав. Би било по-добре да имаме още един-двама футболисти. Ще говорим и с младите футболисти, да видим каква е ситуацията. Може и нещо да се получи на трансферния фронт. До момента аз съм щастлив с отбора, който имам.”

„Не съм чел интервюто на треньора на Адмира. Надявам се те отново да се победят, както говореха след първия мач. В четвъртък се надявам да не играем повече от 90 минути. Все още не съм започнал да уча български, не съм намерил учител. Имам много мачове, но разбирам почти всичко на български”, каза още Ел Маестро.

Източник: Novsport

Последни новини