Николай Киров връща късметлийска схема срещу Етър

Николай Киров връща късметлийска схема срещу Етър

Novsport

03-08-2018, 08:21

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия ще се върне към любимата си схема на игра 4-1-4-1.

За домакинството срещу Етър днес наставникът ще заложи на тази постройка, която през сезон 2016/17 донесе два трофея на тима - Купата и Суперкупата на България. През изминалата кампания с оглед изпълнителите, с които разполагаше, Белия използва 4-2-3-1.

С Пешелившата схема треньорът се надява тимът му да се реабилитира пред домашната си публика, която все още не е виждала успех на любимците си в Коматево. 

В състава след контузия се завръща основният изпълнител в старата схема Серкан Юсеин. Той ще действа пред четиримата в отбрана и ще е връзката с халфовата линия. На върха на атаката отново ще започне Стивън Петков, въпреки че Диого Кампос вече е готов на сто процента за игра.

Не така стоят нещата с централния защитник Димитър Пиргов. Бранителят лекуваше контузия, заради която не игра в първите два мача с Левски и Септември София. През тази седмица той започна тренировки наравно с останалите, но в сряда отново почувства болки. Така за включването му ще се решава в последния момент, като няма да се рискува, ако не е напълно готов за игра.

В лагера на гостите пък контузени няма. Етър е със същия актив от началото на шампионата у нас като Ботев – 3 т. и Красимир Балъков се надява да увеличи баланса. Той очаква тежък мач, но обеща момчетата му да се борят до край за точки.

Очаква се в състава на отбора да няма промени. В предни позиции ще играе Жилсон Варела, а четиримата зад него ще са Велко Батрович, Румен Руменов, Иван Вълчанов и Иван Стоянов. С по-дефанзивни функции ще се нагърби Георги Сърмов.

Статистиката обаче не е на страната на виолетовите. От 26 шампионатни гостувания на Ботев, Етър има само една победа в третия кръг на сезон 1990/91, когато тимът от Велико Търново печели и златните медали в първенството.

Източник: Novsport

Последни новини