Николай Михайлов вече е играч на Левски!

Николай Михайлов вече е играч на Левски!

Novsport

26-11-2018, 11:28

 Сагата Николай Михайлов приключи и той вече е официално футболист на Левски.  Стражът подписа договор до края на сезона, но с опция за още две години, като от днес е част от състава на Славиша Стоянович. 

Както е известно, 30-годишният вратар е юноша на столичани, като има в кариерата си 15 мача за клуба, а във витрината му има две титли на България с 26-кратните шампиони, купа на България и Суперкупа на България. Михайлов-младши напусна “Герена” през лятото на 2007 година, когато Рафаел Бенитес го привлече в Ливърпул, който беше загубил финала в Шампионската лига два месеца по-рано. 

Както е известно, вратарят мина успешни медицински прегледи миналия пониделник, в които стана ясно, че е здрав, но трябва да свали няколко килограма, за да влезе във форма.

Той ще бъде картотекиран веднага щом му пристигне жълтата карта, но много трудно ще направи дебют преди края на есенния дял, в който остават четири мача - Дунав, Септември, Етър и Берое. Шефовете на “сините” очакват имащият над 40 мача с националната фланелка играч да разреши проблемите с вратарския пост, които налегнаха столичани през 2018 година.

Михайлов е без отбор от май месец, когато разтрогна с Омония (Никозия). Преди това вратарят имаше два престоя в турския Мерсин, където пристигна след неуспешен период във Верона. 

Стражът е мотивиран да си върне обаче формата от Твенте, когато дори стигна до приза - Футболист номер едно на България през 2011 година. Самият той твърди, че улегнал и вече е наясно с някои грешки, които и направил през годините, които му попречиха да постигне много по-забележителна кариера, след като спечели титлата, купата и суперкупата на Холандия с Твенте, записвайки и около 30 мача между Шампонската лига и Лига Европа. Именно това е целта и на Левски другата есен да бъде участник в груповата фаза на един от двата европейски турнира с Ники Михайлов на вратата.

"Да, отново съм футболист на Левски. Надявам се, че ще мога да помогна на “сините”, с натрупания опит през последните 12 години в чужбина. Не съм в оптимална форма, тъй като не съм играл от май, на скоро ще съм готов. Липсваше ми футболът, а Спас Русев ми показа голямо уважение и желяние, за да ме привличе. Всички знаят, че съм левскар от раждането ми, което ще бъде още по-голям стимул за мен. Феновете? Привържениците на Левски са номер едно у нас, когато са единни с отбора, клубът винаги е бил на върха. Надявам се, че скоро отново ще има успехи на “Герена”, както приляга на историята на клуба", каза Михайлов пред Sportal.bg.

Източник: Novsport

Последни новини