НОВ УДАР ПО ЦСКА: Бивш играч си търси 1 млн. евро

НОВ УДАР ПО ЦСКА: Бивш играч си търси 1 млн. евро

Novsport

19-04-2018, 10:06

Стана ясен искът на още един от седемте бивши играчи на ЦСКА, които заведоха дело срещу клуба в УЕФА в търсене на плащанията си.

В началото на месеца стана ясно, че те търсят общо над 1 млн. евро и сезираха Европейската футболна централа чрез профсъюза на играчите FIFPro.

След като се разкри, че Бернардо Тенгариня има претенции за около 200 хил. евро, сега и Сивард Спрокел е разкрил пред медиите в Холандия колко пари търси от "червените". Явно неговият иск е най-голям, защото се касае за сума близо до 1 млн. евро.

Информацията е на най-авторитетното издание в Ниската земя Voetbal International. Представителите на холандеца са обявили пред УЕФА, че няма да признаят никаква друга развръзка, освен плащане по сметките на Спрокел на пълната търсена от него сума, иначе ще спрат лиценза на отбора за евротурнирите.

"Във финансов план, да отидеш да играеш в България си е чист хазарт. Там явно просто не обичат да плащат. Изследване в глобален план показва, че 45% от футболистите не получават заплатите си навреме. Ако изобщо въобще ги получат, както е в случая със Спрокел", пишат от изданието.

Източник: Novsport

Последни новини