Новата голяма надежда на ЦСКА: Треньор като Ел Маестро няма в България

Новата голяма надежда на ЦСКА: Треньор като Ел Маестро няма в България

Novsport

30-07-2018, 13:57

Младият защитник на ЦСКА Валентин Антов застана пред камерата на БНТ за интервю.

17-годишният играч на "червените" сподели вижданията си относно мача с Адмира, Нестор Ел Маестро, изхода от тазгодишното първенство и режима на един млад и обещаващ  играч. Вижте още в следващото интервю.

Доста убедителна победа срещу Адмира (Вакер). Очакваше ли да бъде толкова лесна?

"Не съм очаквал и не мисля, че беше толкова лесно. Просто се бяхме подготвили много добре, треньорът беше избрал правилната тактика и нещата ни се получиха."

До къде може да стигне ЦСКА в Лига Европа?

"Нямаме определена цел, но искаме да стигнем, колкото се може по-далече."

Колко трудно е един 17-годишен футболист да извоюва място сред мъжете?

"Определено не е лесно. Трябват много тренировки и себераздаване. Трябва да се тренира здраво и да се опитваш да се доказваш. Мисля да продължавам по същия начин."

Заявка ли е трудът ти за постоянно място в първия състав?

"Надявам се. Искам да играя, колкото се може повече. Раздавам се на тренировки и на мачовете, когато получавам минути."

Ти си един от малкото играчи, които преминаха през всички трудности за клуба в последните години. Периода във "В" група, след което фалирането на автентичния клуб . Как преживя това време?

"Труден период за клуба. Но това ни сплоти много, тези моменти показаха,че ЦСКА има истински фенове, които държат на тима, но това беше една възможност за мен. Мисля , че тези тренировки и мачове с първия отбор във "В" група, още когато бях на 14 години, ми помогнаха."

Как се почувства, когато сложи капитанската лента на 14-годишна възраст?

"Невероятно. Никога не съм си мислил, че може да се случи това. Бях още малък и трудно го възприех, но смятам, че това беше добре за мен, защото не ми пречеше. Останах стъпил здраво на земята. Имах и тежка контузия, но сега всичко е в миналото и искам да надграждам."

Отново се коментира темата с автентичността. Как един футболист закърмен с "червената" идея гледа на тези спорове?

"Това е ЦСКА. ЦСКА е на "Армията". Виждате всички тези фенове. Стадионът пак беше пълен онзи ден. Не се съмнявам, че ако продължим, той пак ще се напълни. Това е ЦСКА. Даваме всичко от себе си и искаме да постигаме успехи с този тим."

Какъв е Нестор Ел Маестро като треньор? 

"Той е много по-различен треньор от това, което сме свикнали да виждаме в България. Има определен стил на игра и тренировки и държи на него. Разбира какво може да се случи в България. Разбира как трябва да се играе и как да се печели."

Какъв ти беше първия досег с ЦСКА?

"Още от първи клас съм в клуба. Има много неща, които си спомням. От тренировките на "Червено знаме" през треньорите и всички неща през, които сме минали. Това са хубави спомени и ми служат като мотивация да се раздавам за ЦСКА. От както се помня съм в семейстовто на ЦСКА и ще продължавам да бъда."

Имаш ли спомен от последната шампионска титла на ЦСКА, която беше спечелена преди 10 години? Тогава си бил на 8.

"Определено. Бях там. Помня доколкото може да се помни. Знам,че сме били шампиони. Не помня детайли, но сме се радвали"

Има ли сили ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската титла?

"Разбира се. Лудогорец са много класен отбор и в последните седем години са винаги първи. Но ние сме ЦСКА и винаги се борим и ще се опитаме да направим нещо още този сезон. Времето ще покаже."

Как един 17-годишен футболист се опазва от изкушенията, които провалине немалко таланти?

"Не знам. Не ми е трудно да не ходя по клубове и да излизам постоянно. За мен в момента е важно да се развивам и да съм сериозен и мисля, че това е правилният път за мен. Има много случаи на млади футболисти, които са направили дебют на много малка възраст, но после не са успяли. Това за мен е обеца на ухото и знам ,че не съм стигнал до никъде и трябва да работя много здраво, за да се случат нещата."

Кои са най-важните принципи за теб?

"Да съм професионалист, да тренирам здраво, да се храня правилно, да спя достатъчно. Всичко , което е важно за един спортист. Опитвам се да следвам режима си и да тренирам здраво, зада успея."

Какъв е Валентин Антов извън терена?

"Скромен, спокоен, амбициозен."

Източник: Novsport

Последни новини