Новият бразилец впечатли всички в Ботев Пд

Новият бразилец впечатли всички в Ботев Пд

Novsport

21-08-2018, 10:04

Бразилският защитник Джонатан Карлос Перейра ще стане футболист на Ботев Пловдив до часове.

Вчера той пристигна в България и премина първата част от медицинските тестове, пише "Тема спорт". 

Снощи той дори тренира на базата на канарчетата в Коматево.

Бекът въртеше обиколки на един от терените.

Бразилецът е роден на 4 април 1995 година, висок е 177 сантиметра.

За последно е играл в украинския Стал, където треньор беше бившият наставник на жълто-черните Николай Костов. Именно той е препоръчал Джонатан на жълто-черните.

Този клуб обаче фалира и футболистът е свободен агент. През изминалия сезон Джонатан е изиграл 12 шампионатни мача, в които се е разписал веднъж. Той е юноша на Гояс.

Вчера играчът впечатли всички на базата, като демонстрира добри познания по руски език. Освен това той говори и английски, което ще улесни комуникацията му.

Днес бранителят ще подпише договора си. Това ще стане в присъствието на мениджъра на играча Иво Димов. Бившият играч на Спартак Варна и ЦСКА е в основата на почти всички привлечени от Ботев бразилци в последните години.

С взимането на Джонатан Перейра треньорът Николай Киров ще има повече опции за фланговете на отбраната, където ползва Филип Филипов и ветерана Йордан Минев.

Очаква се до часове Ботев да се раздели с Дуде Ндонгала. Николай Киров не желае да разчита повече на крилото, което често си позволява волности и не спазва режима. През този сезон французинът бе ползван само в един двубой. Общо за Ботев Ндонгала има 33 шампионатни мача, в които вкара 4 гола.

Спортно-техническият щаб вече е набелязал играч, който да замести Дуде. Най-вероятно той ще подсили отбора до края на седмицата.

Източник: Novsport

Последни новини