Новият страж на Левски се разминал с Висшата лига

Новият страж на Левски се разминал с Висшата лига

Novsport

17-06-2018, 07:38

Новият вратар на Левски, словакът Мартин Полачек, е бил на крачка от трансфер във Висшата лига само преди шест месеца. В последния ден на януари вратарят е трябвало да подпише договор с Кристьл Палас, където мениджър все още е Рой Ходжсън, бившият селекционер на Англия. Но сделката е пропаднала в последния момент, въпреки че клубът от Лондон вече е бил договорил сумата по трансфера с тогавашния клуб на играча Заглембе, пише "Труд". Освен това скаути на „орлите" са следили изявите на Полачек известно време, преди да предприемат действия.

В събота 28-годишният футболист парафира със „сините" за срок от 3 години, след като премина успешно медицински прегледи и се разбра за личните си условия.

Преди да дойде в София, 198-сантиметровият вратар е играл за Бърно, Дунайска Стреда и Слован. В Братислава става шампион на Словакия и печели суперкупата на страната. В поселдетвие три сезона пази под рамката на Заглембе (Любин), а през първата половина от 2018 година игра и за Млада Болеслав. Има и един мач за националния отбор на Словакия, въпреки че често получава повиквателни.

С привличането на Полачек треньорският щаб на Левски цели да засили конкуренцията на този пост. През изминалия сезон капитанът Божидар Митрев се ползваше с пълно доверие от наставника Делио Роси. Но юношата на тима направи серия от грешки в някои от най-важните срещи.

Освен вратар, ръководството на Левски успя да затвори и още един входящ трансфер в рамките на 24 часа. Полузащитникът Давиде Мариани също подписа с третия от последната кампания в Първа лига. Швейцарецът е играл за последно в Лугано, където бе и капитан. Неговият договор също е за срок от 3 години, какъвто е и този на Полачек.

Мариани бе желан и от турския елитен Коняспор, но в крайна сметка избра офертата от стадион „Георги Аспарухов".

Това са и първите две нови попълнения на „сините" през лятото. По-рано този месец от клуба си тръгна вторият капитан Роман Прохазка, както и любимецът на феновете Васил Панайотов.

Днес тимът заминава за Правец, където ще проведе голяма част от лятната подготовка. Първата проверка е на 20 юни с Хебър в Пазарджик.

Източник: Novsport

Последни новини