Новият ултиматум на Израел към Рутенщайнер изтича днес

Новият ултиматум на Израел към Рутенщайнер изтича днес

Novsport

24-06-2018, 08:21

Днес изтича поредният ултиматум, който от федерацията на Израел поставиха на австрийския специалист Вили Рутенщайнер. Последният е желан и от Левски за спортен директор, като преговорите с него води лично собственикът на клуба Спас Русев.

В четвъртък бордът на директорите на израелския футбол реши да отправи нова оферта на Рутенщайнер, който отхвърли първата, финансовите параметри в нея бяха завишени - евентуалната заплата на настоящия директор на националните отбори на Австрия би била 325 хиляди евро. Освен това той ще има право да си доведе и съветник, ще има по-големи правомощия и ще участва при избора на нов национален селекционер на Израел. Първоначално Рутенщайнер е попитал дали може да бъде назначен чуждестранен треньор, но е получил отрицателен отговор, пише "Тема Спорт". Освен това му е бил обещан 2-годишен договор.

В Израел твърдят, че офертата на Левски все още е по-добра във финансово отношение. А според sport1.maariv.co.il търпението на местните шефове вече се изчерпва и днес те ще настояват да получат конкретен отговор от 55-годишния Рутенщайнер -приема или не приема директорски пост във федерацията. На "Герена" са убедени, че той ще започне работа за Левски.

Източник: Novsport

Последни новини