Обертан ще гони първи гол срещу любимия си съперник

05-12-2018, 09:09

Днес от 17:30 часа Левски се изправя срещу Септември на националния стадион. Двата отбора влизат в мача с коренно различно настроение.

След двете поредни загуби сините оправиха своето с 3:0 над Дунав. Септемврийци пък в предишния кръг паднаха с 1:4 от Ботев Враца и заличиха добрите впечатления от 2:1 над Черно море. Тимът от „Герена" обаче ще трябва да внимава, защото миналата година, горе-долу по това време (19 ноември) на този стадион се издъни срещу последния тогава в класирането Витоша Бистрица - 0:0.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович няма проблеми по окомплектоването на състава. След наказания в групата на Левски се завръщат десният бек Милош Цветкович и дефанзивният халф Кали Тиам. Те със сигурност ще намерят място в титулярния състав, въпреки че вторият ще трябва да се пази да не получи жълт картон – има 8 на сметката си и при нов ще бъде наказан за 2 мача.

Надеждите на треньорския щаб на сините са, че най-накрая Габриел Обертан ще се отпуши. През този сезон той още не е вкарвал. Днешният съперник обаче му е любимият в елита - само него е огорчавал в шампионатен мач. У нас Обертан се е разписвал само още срещу Черно море, но не и за първенство, а в баража за Лига Европа на „Герена", спечелен с 4:1 (този мач не определя място в класирането, а участник в евротурнирите и не се брои за шампионатен).

През миналия сезон Обертан вкара и в двете срещи със Септември. На 15 септември 2017-а на „Герена" той се разписа в предпоследната минута на двубоя. На 24 февруари тази година французинът порази на два пъти противника при победата с 4:1 - бе точен в 66-ата минута и в добавеното време на срещата.

В състава на Септември пък проблемите са свързани с отсъствието на Асен Чандъров. Халфът, който е син на боса на клуба Румен Чандъров, бе изгонен при гостуването на Ботев Враца (1:4) и принудително ще почива. Така днес в центъра на халфовата линия може да бъде върнат капитанът Борис Галчев.

Другата опция пред треньорския тандем Христо Арангелов и Мариян Xриcтoв е да заложат на Яя Меледже. Очаква се за върха на атаката отново да бъде предпочетен бързият Крие Гади пред типичния таран Мирослав Будинов.

Левски няма право на грешка. Сините ги устройва само победа, още повече че в този кръг някой от тимовете пред тях в класирането - Лудогорец и ЦСКА, ще загуби точки, тъй като те се изправят в пряк сблъсък.

Източник: Novsport

Последни новини