ОГРОМНА ДРАМА В МАРИБОР! Лудогорец е за четвърти път в групите на Лига Европа!

ОГРОМНА ДРАМА В МАРИБОР! Лудогорец е за четвърти път в групите на Лига Европа!

Novsport

29-08-2019, 23:11

Лудогорец отново се класира в групите на Лига Европа! В изключителна драма в Словения "орлите" завършиха 2:2 с Марибор. Шампионът на България поведе с 2:0 в реванша, но допусна изравняване, което в крайна сметка не се оказа фатално. Първата среща в Разград беше завършила 0:0 и благодарение на повечето голове на чужд терен Лудогорец елиминира Марибор. 

Точни при гостуването на "Людски върт" бяха Марселиньо и Клаудиу Кешерю от дузпа. Мачът беше официален дебют за Станислав Генчев, който временно зае треньорския пост в Лудогорец след уволнението на Стойчо Стоев. Младият специалист направи само една промяна в стартовия състав в сравнение титулярите от нулевото равенство в  Разград преди седмица. Марселиньо започна титуляр в Марибор, докато Дан Битон бе оставен на пейката. Именно опитният бразилец откри резултата. В 17-ата минута Марселиньо отбеляза страхотен гол. Националът на България получи подаване отляво, преодоля играч на Марибор и прати топката неспасяемо в далечния ъгъл на Кенан Пирич, който беше безпомощен - 0:1. 

Стражът на словенския шампион изигра блестящ мач в Разград, но тази вечер най-после се пропука. Натискът на "орлите" още повече се засили след откриването на резултата. Избраниците на Станислав Генчев опитваха атаки както по двете крила, така и през центъра. В 25-ата минута пробив на Сисиньо завърши с нарушение в наказателното поле на словенците, което доведе до дузпа за българския гранд. Опитният Клаудиу Кешеру отбеляза от бялата точка и "орлите" поведоха с 2:0.

В 65-ата минута влезлият малко по-рано в игра Таварес се разписа във вратата на Илиев и върна интригата в срещата. Това се случи след чудесно извеждащо подаване към легендата на словенците и точен негов завършващ изстрел.

В 72-ата минута преднината на Лудогорец изцяло бе заличена, като Ванкаш центрира от свободен удар, но никой не засече, нито пък успя да избие топката напред, като тя попадна в мрежата на разградчани за 2:2.

Минутите до края на мача бяха напрегнати, като Дяков да замени Кешеру и Лудогорец заиграе подчертано дефанзивно, бранейки резултата, който бе достатъчен на тима за класиране в следващата фаза. Статуквото се запази и така Лудогорец ще очаква жребия за групите на Лига Европа утре.

Напрежението в лагера на лудогорци бе сериозно, тъй като в неделя те трябваше да се разделят със своя старши-треньор Стойчо Стоев. Специалистът беше уволнен заради незадоволителни резултати, а важната европейска битка днес бе поверена на Станислав Генчев и наставника на вратарите Здравко Здравков.

Те успяха да се справят със задачите си и Лудогорец продължава напред в турнира.

СЪСТАВИ:

Марибор: Пирич, Върховец, Кронаветер, Крету, Захович (к),  Милец, Месанович, Вилер, Ивкович, Перичич, Позег

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе, Жоржиньо, Баджи, Кешеру, Моци (к), Марселиньо, Вандерсон, Рафаел Форстър

Началото на сблъсъка е от 21,15 часа, като ще можете да го проследите на живо в NOVSPORT.

--------------------------------------------------------------------------------------------

ЧАТ-КОМЕНТАР:

1. мин. Начало на мача!

5 мин. Абел Анисе стреля в бранителите пред вратаря на съперника.

12 мин. Първи корнер в полза на разградчани. Вандерсон центрира. Продължително разбъркване в полето на Марибор, което обаче завършва без изстрел към целта.

16 мин. Жълт картон за Марселиньо.

17 мин. ГООООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ 0:1. Попадение на Марселиньо! Страхотен гол на национала, който се разписа с мощен диагонален изстрел.

24 мин. ДУЗПА за Лудогорец! Нарушение срещу Сисиньо!

26 мин. ГОООООООЛ!!! Кешеру бележи от бялата точка!

34 мин. Официално предупреждение за Моци.

36 мин. Кронавитер излиза очи в очи с Илиев. Не успява да го преодолее.

38 мин. Жълт картон за Недялков.

45 мин. КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ!

46 мин. Начало на второто полувреме!

46 мин. Клинар заменя Милец.

50 мин. Засада на Моци.

55 мин. Жълт картон за Върховец.

60 мин. Вилер също получава жълт картон.

61 мин. Таварес сменя Кронавитер.

65 мин. ГОЛ! Попадение на Маркос Таварес! Влязъл на терена преди броени минути, нападателят бе изведен по чудесен начин зад защитата на Лудогорец и не сбърка.

68 мин. Дяков сменя Кешеру.

71 мин. Официално предупреждение за Сисиньо.

72 мин. Руди Пожег Ванкаш бележи за домакините. Центрира футболистът на Марибор, но никой не засече, нито пък спря топката, по пътя й към голлинията. Кълбото влиза в мрежата за 2:2.

83 мин. Шверчок сменя Марселиньо.

86 мин. Крецу е заменен от Котник.

88 мин. Моци се опитва да изчисти едно центриране в полето на Илиев. Вместо да отиграе топката, бранителят я праща в дясната греда на вратата на собствения си тим.

89 мин. Григоре сменя Жоржиньо.

90+5 КРАЙ НА МАЧА! ЛУДОГОРЕЦ ПРОДЪЛЖАВА В ГРУПИТЕ НА ЛИГА ЕВРОПА!!!

Източник: Novsport

Последни новини