Орачев разкри част от тактиката си за Верея

Орачев разкри част от тактиката си за Верея

Novsport

23-02-2018, 12:11

Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев заяви, че очаква сериозна битка срещу Верея, но се надява крайните победители да са те.

Той допълни, че може би от най-голяма полза за възпитаниците му ще са статичните положения.

„Срещаме един добър отбор, съставен от опитни футболисти. Ние обаче също имаме силен тим. Така че в този мач, който пръв се пригоди към тежките условия, който играе по-просто, по-практично, той ще има по-голям шанс да спечели мача. Надявам се това да сме ние.

Може би статичните положения ще бъдат от полза за тима ни и ние трябва да сме готови. Каузата на целия отбор е Дунав да остане в първа лига”, заяви наставникът.

„Отборите са равностойни. Всеки мач за нас е финал от тук натам. Мотивирани сме да записваме само победи”, допълни пък футболистът Мартин Ковачев.

Орачев допълни, че отборът е имал нужда да вземе футболисти, които ще му помогнат в борбата за оцеляване. Наставникът на "драконите" разкри също така, че стилът на тима вече е променен.

"Ако имаше възможност, щяхме да привлечем български играчи. Трябват ни футболисти, които на този етап ще ни помогнат. Взехме нападатели.

Нашият стил вече не е такъв, какъвто Дунав практикуваше. Стилът ни е съвсем друг. Искаме да играем комбинативно, с многоходови комбинации“, каза Орачев.

Дунав посреща Верея в събота, 24 февруари, на Градския стадион в Русе, а двубоят е с начален час 13:00 ч.

Източник: Novsport

Последни новини