От Русия поканиха Зума за годишнина на Яшин

От Русия поканиха Зума за годишнина на Яшин

Novsport

16-10-2019, 11:54

Легендата на Локо (Пд) Христо Бонев ще бъде специален гост на честванията по случай 90-ата годишнина на най-великия руски футболист Лев Яшин.

Зума ще пътува за Москва заедно със собственика на „черно-белите" Христо Крушарски и спортния директор Георги Иванов. Бизнесменът има отлични връзки с ръководството на Динамо и наскоро организира и мач между ветераните на Локо и руския гранд на „Лаута". Именно покрай него Бонев е получил официална покана за тържествата на 22 октомври - рождения ден на Яшин. Зума е удостоен с честта като участник в сборния отбор на ФИФА от бенефиса на легендарния вратар на 27 май 1971 г. Тогава България е представена и от Петър Жеков, който дори вкарва единия гол за равенството 2:2. Яшин обаче не допуска попадения. Те влизат, когато на вратата е неговият наследник в Динамо Владимир Пилгуй. По-късно великият Лев връща жеста и гостува в Пловдив за прощалния мач на Зума на 16 септември 1984 г.

Крушарски, Бонев и Гонзо вече имат запазени билети за полет до Москва в неделя и няма да могат да присъстват на дербито между Локо и ЦСКА. Спортният директор ще използва посещението за обмяна на опит с ръководството на Динамо.

Източник: Novsport

Последни новини