Отиде си лошото момче на българския футбол

Отиде си лошото момче на българския футбол

Novsport

20-02-2018, 20:36

Той беше едно от лошите момчета на българския футбол! Не цепеше басма никому! Можеше да се скара с всеки! 

Да, говорим за Георги Марков!

Безкомпромисният защитник, когото наричаха Рендето. Името му ще остане завинаги в историята на родния футбол. Той е едва вторият, успял да вкара гол във вратата на Англия след легендата Георги Аспарухов.

Много отбори си приписваха принадлежността на Георги Марков. Два пъти шампион и три пъти носител на Купата на България с Левски. Три пъти бронзов медалист с  Ботев и още два пъти с Локомотив (Сф).

Сърцето му обаче не принадлежеше само на един отбор. Като управник работи в Локо (Сф), Ботев (Пд) и Септември. Обичаше най-много футбола.

Малко известен факт е, че даваше много за благотворителност, но никога не го афишираше.

Георги беше избухлив, и то доста. Не даваше лоша дума да се продума за отбора, чийто цветове защитава. Забърка се в доста конфликти. Караше се с Венци Стефанов, нарече Жоазиньо „мангал“...

Той обаче имаше своите футболни достойнства. Още преди знаменитото попадение във вратата на Дейвид Сиймън, а и след това. 

Започна като централен нападател, но по-късно стана централен защитник. През април 2008 г. записа мач №300 в „А“ група. В чужбина игра за гръцкия Ерготелис и под наем в турския Трабзонспор. Прекрати кариерата си на футболист през юли 2011-а.

През февруари 2015 година постъпи в болница със сърдечен проблем, докато беше на лагер с Локомотив (Сф). Съветваха го да почива повече. Шило в торба обаче не стои. От миналата година Георги е спортен директор на Септември при добрия си приятел Румен Чандъров.

Сърцето му продължи да бие за футбола, но дойде моментът, в който го предаде – на 19 февруари 2018 година то спря да бие. Отиде си един млад човек – на 46 години.

И така – животът ще продължи без него, както продъжава и без много други, но винаги ще си спомняме за лошото момче на българския футбол.

Поклон пред паметта му! 

Източник: Novsport