ОФИЦИАЛНО: Ботев поиска преиграване на мача със Славия

ОФИЦИАЛНО: Ботев поиска преиграване на мача със Славия

Novsport

25-04-2018, 18:06

Ревъншът от полуфиналите за купата на България със Славия (0:1) да бъде преигран поискаха от Ботев (Пд). На официалния сайт на клуба беше публикувано официално изявление, в което съобщи, че решението е взето на заседание на Съвета на директорите на клуба.

Ето какво гласи съобщението:

След проведено заседание на Съвета на директорите ПФК „Ботев” взе принципно решение да не позволи потулване на грубо погазения феърплей, на който цяла футболна България стана свидетел около полуфиналните срещи на отбора в турнира за Купата на България.

Ръководството на най-стария футболен клуб в страната е категорично в искането си за осветляване на задкулисието, станало причина за изхвърлянето на актуалния носител на Купата на България от турнира и подигравката с футболисти, треньори, Клуб и привърженици, както и за адекватни санкции.

На 26 април в БФС ще бъде входирано пространно писмо, адресирано до футболната централа и компетентните комисии в нея, с настояване за:

* Оповестяване на мотивите на Съдийската комисия за назначаването на Станислав Ставров за главен арбитър на срещата-реванщ,

* Сезиране на комисията по Етика и феърплей за обидни квалификации в публични изказвания към привържениците на „Ботев” от страна на президента на ПФК „Славия” Венцеслав Стефанов,

както и

* Нарушения на изискванията при определяне цените на билетите за привърженици на отбор домакин и отбор гост.

ПФК „Ботев” ще внесе в законоустановения срок жалба срещу съдийството, с прикрепени към нея видеоматериали на ситуациите, в които всички наблюдавали мача се убедиха, че „Ботев” бе преднамерено и тенденциозно ощетен.

В допълнение ПФК „Ботев” ще претендира за формално нарушение на правилата, водещо до искане за преиграване на мача.

Източник: Novsport

Последни новини