ОФИЦИАЛНО: Лудогорец скочи срещу феновете на ЦСКА (ВИДЕО)

ОФИЦИАЛНО: Лудогорец скочи срещу феновете на ЦСКА (ВИДЕО)

Novsport

23-10-2018, 23:27

Юношите на Лудогорец (набор 2001) надиграха връстниците си от ЦСКА и в реванша на осминафиналния сблъсък за Купата на БФС. 

След като преди седмица в Разград момчетата на Радо Комитов не оставиха шанс на съперника и го подчиниха с 2:0, не пропуснаха да вземат победата и в столицата с 1:0. Единственото попадение реализира Георги Бабалиев в 70-ата минута на мача.

Резултатът от първата среща предполагаше агресивни и опасни действия на ЦСКА. "Орлите" обаче играха спокойно, концентрирано и организирано, като не допуснаха нито една сериозна опасност пред вратата си. Бързите им контраатаки пък многократно всяваха смут в отбраната на домакините. 

През първата част добри възможности за попадение пропуснаха Георги Бабалиев и Преслав Петков. При удара на първия се намеси вратарят на съперника. Петков пък от изгодна ситуация шутира над вратата.

През втората част племенникът на Велизар Димитров - Калоян Симеонов асистира за гола на Бабалиев. След това Симеонов на два пъти излиза сам срещу стража на ЦСКА, но малко точност не му достигна, за да направи резултатът по-категоричен.Разградчани играха повече от 15 минути с човек по-малко, защото Бабалиев бе изгонен след втори жълт, респективно червен картон в 76-ата минута.

Лошо впечатление направи изключително некоректното държание на феновете на софиянци, които, въпреки че мачът е между юноши, не спряха да сипят обиди срещу момчетата от Лудогорец, пише официалният клубен сайт на шампионите. 

„Знаехме, че съперникът ще играе офанзивно, затова се постарахме да не му оставяме празни пространства. От своя страна се възползвахме от разредената отбрана, за да контраатакуваме опасно, на скорост. Можеше да победим и с по-голям резултат, но като цяло няма как да бъдем недоволни. Удовлетворен съм, че на ругатните отговорихме спортсменски и само на терена с игра, гол и победа“, коментира старши треньорът на разградчани Радослав Комитов след успеха.  

Източник: Novsport

Последни новини