ОФИЦИАЛНО: Строежът на „Колежа“ стартира през септември

ОФИЦИАЛНО: Строежът на „Колежа“ стартира през септември

Novsport

29-05-2019, 17:40

Феновете на Ботев Пловдив могат да отдъхнат с облекчение, тъй като собственикът на клуба Георги Самуилов съобщи най-чаканата новина от „жълто-черната“ общественост.

Строежът на стадион „Христо Ботев“ ще стартира на първи септември, стана ясно от изявление на боса, който по-рано през същия ден разкри, че е освободил треньора Николай Киров след „мъжки разговор“.

Впоследствие бизнесменът публикува изявление в официалния сайт, което Novsport.com предоставя на своите посетители без редакторска намеса:

„Уважаеми ботевисти,

След подробен и внимателен анализ на процесите в клуба през последните години, както и в частност на показаното от представителния отбор в отминалия спортно – състезателен сезон, стигнах до убеждението, че е време „Ботев“ да поеме смело по дългосрочен и последователен път на своето развитие.

Най-важната част от него, разбира се, е завършването на ст. „Христо Ботев“, липсата на който е голямата язва за нашия клуб. Съмнение в това няма и никога не е имало, а значението му за всички ботевисти пролича най-ясно във финала за Купата на България, когато цялата футболна общественост се убеди в жизненоважната необходимост от това огромната „жълто-черна“ публика да се върне в своя дом.

В тази връзка мога смело да заявя, че след извървян до момента дълъг и трънлив път, най-сетне реконструкцията на ст. „Христо Ботев“ ще бъде подновена. Това ще се случи до 1 септември, когато ще започне реалната строителна дейност.

Не можем да си позволим обаче стадионът да отнеме цялото ни внимание и то ще бъде фокусирано също така върху изграждането на боеспособен млад отбор. Убеден съм, че най-голямата радост за всеки ботевист е да гледа на терена състав от свои момчета, който играе красив футбол на модерен стадион. Това е и моето желание.

Анализът на процесите в представителния отбор, в това число трансфери, постигнати резултати и спортно – техническо развитие, ме убеди в необходимостта от промяна и вдъхване на нов живот в отбора.

В тази връзка „Ботев“ се разделя със старши – треньора Николай Киров и неговия екип и от новия сезон отборът ще има нов треньор.

Използвам възможността да благодаря от лично мое име и от името на целия клуб на Николай Киров и специалистите от неговия щаб за работата им в последните 3 сезона. Те оставиха забележителна диря в клубната история, за което ги поздравявам.

Намираме се в процес на напреднали разговори за избирането на нов треньор. Очакваме в близките дни те да бъдат финализирани и да обявим името на човека, който ще поеме поста.

Тук е мястото да подчертая, че основната задача пред него ще бъде постепенното изграждане на солиден отбор, съставен основно от собствени юноши и млади български футболисти. „Ботев“ притежава гръбнак от доказани играчи на отлична футболна възраст, като към тях постепенно и смело трябва да бъдат добавени и най-талантливите момчета от школата на клуба.

Време е децата от работещата вече шеста година в прекрасни условия академия да получат своя шанс за изява, а от тях очакваме да покажат, че заслужават тази възможност и да се възползват от нея.

Вярвам, че това е правилният път, по който „Ботев“ смело и търпеливо трябва да върви и се надявам, че скоро всички ще заедно ще берем плодовете от това.

С уважение,

Георги Самуилов“

Източник: Novsport

Последни новини