ОФИЦИАЛНО: Тодор Колев се завръща на терена!

ОФИЦИАЛНО: Тодор Колев се завръща на терена!

Novsport

16-07-2019, 18:24

Нападателят Тодор Колев с опита и играта си ще помага на дублиращия отбор на „Етър“.

Таранът ще бъде и негов капитан.

Вторият състав на етърци започна подготовката си вчера и ще играе в „А“ областна група със задача да влезе в Трета лига, където да се утвърди за постоянно.

Той е съставен от млади футболисти, предимно набор 2001 и 2002 г., плюс няколко опитни като Тодор Колев, Димитър Байдаков, Димитър Цонев и др.

Целта е в него да се обиграват младите таланти на „Етър“, които да развиват качествата си и да направят преход към професионалния футбол и представителния отбор на клуба.

Тодор Колев е юноша на „Етър“, а богатата му кариера премина през „Левски“, „Спартак“ (Пл), „Марек“, „Славия“, немския „Алемания“, израелския „Апоел“, гръцките „Волос“ и „Олимпиакос“, „Етър 1924“ и „Лудогорец“.

През януари 2017 г. Тодор Колев се завърна в „Етър“ и игра активно до началото на м.г., когато стана скаут и впоследствие част от треньорския щаб.

Той ще съчетава работата си на треньор в мъжкия отбор и една от водещите фигури на дублиращия състав.

„Ще се върна в игра, за да помогна най-вече на тези млади момчета, които искаме да влязат в мъжкия футбол. Ще бъда и капитан на отбора, когато имам възможност, ще им помагам на терена с моя опит, който съм придобил през всичките тези години. Ще бъда помощник и на треньора Марин Стефанов – той е добър специалист и човек. С него се познаваме от „Етър 1924″, когато беше помощник на Цанко Цветанов. Целта е да се развие този отбор и да създава кадри за представителния отбор. Идеята е много добра, за да продължи кариерата на тези момчета, дано има и необходимите терени и бази, което е проблем за целия великотърновски футбол“, сподели Тодор Колев.

Източник: Novsport

Последни новини