ОФИЦИАЛНО: ЦСКА подписа с португалец от Сент Етиен

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА подписа с португалец от Сент Етиен

Novsport

19-06-2018, 16:57

ЦСКА обяви първия от двамата нови, за които вчера говори новият наставник на червените Нестор Ел Маестро.

Португалецът Жорже Фернандо Барбоса Интима е вече играч на тима, след като армейците се договориха с френския Сент Етиен бързоногото крило да играе като преотстъпен на "Армията" до края на сезона.

23-годишният футболист, познат във футболните среди като Жоржиньо, парафира личния си контракт и в четвъртък ще пътува с отбора за лагера в Австрия.

Жоржиньо е кадър на школата на английския Манчестър Сити, където е привлечен през 2011 година. В продължение на близо 5 сезона той играе за юношеските формации на гражданите, като записва мачове и за дублиращия тим, чийто наставник тогава е Патрик Виейра.

Следва дебют в професионалния футбол с екипа на португалския Арука. Качествата му с пълна сила блесват през есента на 2016 година, когато в 10 мача за шампионата записва 5 гола и още толкова асистенции и това му осигурява трансфер в Сент Етиен.

През миналия сезон офанзивният халф игра като преостъпен в родината си с екипа на Шавеш.

Жоржиньо има двойно гражданство и е актуален национал на ГвинеяБисау. Като юноша е ставал европейски вицешампион с Португалия (U-19) на континенталния шампионат през 2014 година в Унгария.

Източник: Novsport

Последни новини